Maria Ciobanu este una dintre cele mai iubite cântărețe din România. Aceasta s-a retras de pe scenă, iar acum trăiește din pensia pe care o primește. Dar ce sumă îi este oferită, de fapt, acesteia?

Ce pensie are Maria Ciobanu, după o viaţă pe scenă

Maria Ciobanu a părăsit scena, dar şi România. Aceasta trăieşte de ani buni în Statele Unite ale Americii, mai precis în Los Angeles. Aceasta are şi cetăţenie americană, aşa că primeşte pensie şi din partea statului american. Aceasta este în valoare de 1.000 de dolari pe lună.

În schimb, pensia pe care o primeşte Maria Ciobanu de a statul român, după o viaţă pe scenă, este de 1.200 de lei.

„Am ieşit la pensie de o lună şi după 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?!”, a spus Maria Ciobanu.

Totuşi, chiar dacă locuieşte cu soţul său în America de ani buni, Maria Ciobanu spune că vrea să fie înmormântată în ţara natală, în România.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, mărturisea Maria Ciobanu.

 

coral