E o după-amiază sufocantă de vară. Un prieten vă solicită compania la un bar, unde urmează să beți un pahar de bere. Alături se află o piscină. Pare a fi scenariul perfect, așa-i? În realitate, combinația aceasta este una dintre cele mai periculoase. Riscurile pentru sănătate sunt cât se poate de serioase. Nu face asta niciodată, dacă ai băut bere în timpul verii.

Alcoolul și căldura dilată vasele de sânge

Nu încerca să te răcorești niciodată cu apă rece, după ce ai băut bere vara. Indiferent despre ce formă de relaxare este vorba, un duș, o baie cu apă rece sau un înot. Alcoolul și activitățile de acest fel pot fi o combinație fatală când temperaturile ating valori caniculare. Printre riscurile la care te expui se numără și accidentele cardiovasculare.

Într-adevăr, berea poate menține inima sănătoasă, potrivit recentelor cercetări. Momentele în care o consumăm trebuie alese, însă, cu grijă. Alcoolul interferează cu echilibrul unei persoane. Riscul se accentuează din cauza expunerii la soare și căldură, cea din urmă fiind responsabilă pentru diverse boli. Acest lucru înseamnă că, dacă vă expuneți la activități care implică apă rece, chiar dacă nu ați consumat foarte mult alcool, riscați să dezvoltați afecțiuni de sănătate grave, arată playtech.ro

Alcoolul dilată vasele de sânge. Același impact îl au și temperaturile foarte ridicate. Prin urmare, vara, riscați să fiți mai predispus la leșin și/sau la boli de inimă. Poți să previi bolile cardiovasculare urmând sfaturile specialiștilor.

Bolile pe timpul verii apar, de obicei, în trei etape. Prima presupune crampe cauzate de pierderea de sodiu prin transpirație. A doua etapă reprezintă epuizarea, din cauza deshidratării. Al treilea pas poate fi cel mai fatal – insolația și, în cel mai grav scenariu, insuficiență de organe și moarte.

Nu face asta niciodată, dacă ai băut bere vara!

Medicul Alis Grasu a explicat pentru toți românii interesați de sănătatea lor că alcoolul este un stres în plus pentru organismul uman. Mai ales în perioada toridă de vară. Acesta își diminuează capacitățile, fiind deja epuizat de temperaturile extreme. Mai mult, alcoolul încurajează deshidratarea.

„Acoolul crește diureza, ceea ce înseamnă că accelerează deshidratarea. Recomand să nu consumați nici băuturi foarte reci pe caniculă, pentru că, de asemenea, se accentuează deshidratarea. Și cantitățile mari de cofeină sau băuturi dulci sunt contraindicate în zilele în care organismul este stresat”, a indicat medicul Alis Grasu, potrivit doctorulzilei.ro.

Specialiștii din sănătate au venit și cu câteva sfaturi pentru a ne proteja pe timp de vară, când vrem totuși să ne răcorim. În primul rând, trebuie să consumăm multe lichide. Acestea trebuie să fie alese, însă, cu atenție.

Recomandarea experților este să evităm lichidele care conțin cantități mari de zahăr, care pot conduce la deshidratare. De asemenea, de evitat sunt și băuturile foarte reci, care pot provoca crampe.

  coral