Costică Pocol, omul de afaceri care a ridicat hotelul controversat de lângă Piața Mihai Viteazu, susține că imobilul este perfect legal și că a fost autorizat de Gheorghe Funar și Emil Boc. și că habar nu avea că în mediul online s-a inițiat o campanie de cumpărare a imobilului și de donare spre demolare.

”Habar nu am de campanie. Aștept s-o cumpere. Nu am nimic împotrivă. Să vină cineva care poate discuta”, a spus Pocol, potrivit Știri de Cluj.

Acesta a recunoscut că acum hotelul nu e de vânzare și a spus că Emil Boc de de vină. ”Nu e de vânzare acum, dar orice lucru e de vânzare pentru un preț bun și corect. 

Cine credeți că vine să cumpere, de aia nu mai e de vânzare, când tot timpul în ziare se scrie că Boc o demolează. Ce client vine să cumpere? Dacă Boc o demolează, atunci să o demoleze, dacă are puterea și legea de partea lui, Boc. 

Tot asta a promis că o demolează. Dacă a făcut-o el sau cine o făcut-o să vină. Aia nu e construcție ilegală, domnule. Aia s-o făcut autorizată de Primărie, cu una dintre autorizații semnată chiar de Boc. 

Sunt vreo cinci autorizații, date și de primarul Funar și pe vremea lui Boc. Când s-o dat astea, o îndeplinit toate condițiile să se construiască, nu cum spun ziarele că s-a făcut dintr-un chioșc”, a mai declarat Costică Pocol.

Întrebat dacă este adevărat că are autorizație pe un chioșc și nu ați făcut fundație, Pocol a precizat: ”Da, pe dracu! Are fundație. Are autorizație P+4. E înscrisă în Cartea Funciară. Plătesc impozit de 15 ani, după clădire. Avem toate utilitățile. Dacă vrea cineva să o cumpere vă rog să mă sunați”, a încheiat Costică Pocol.

 Clujenii s-au revoltat și au cerut dărâmarea clădirii despre care spun ei că afectează aspectul orașului, însă autoritățile spun că acest lucru nu este posibil. Din acest motiv, un activist clujean a venit cu propunerea să se adune pentru pentru a fi cumpărat hotelul și apoi dărâmat.

CITEȘTE ȘI:

Clujenii fac chetă pentru a cumpăra un hotel din centrul Clujului, ca să-l dărâme

coral