Ce temperatură ar trebuie să ai în casă pentru a te feri de probleme de sănătate? Temperatura ideală în casă pentru a ne menține sănătoși poate varia în funcție de preferințele individuale și de condițiile climatice exterioare. Cu toate acestea, există recomandări generale care pot contribui la un mediu interior confortabil și benefic pentru sănătate:

Temperatura ideală a locuinței poate varia în funcție de nivelul de confort individual, dar un ghid general este de a menține temperatura între 20-22 grade Celsius pentru spațiile de locuit. Acest interval este considerat propice pentru confortul uman și ajută la obținerea unui echilibru între căldură și eficiență energetică. Cu toate acestea, unele persoane pot prefera setări ușor mai reci sau mai calde, în funcție de preferințele personale și de considerente legate de sănătate.

Temperatură ideală din timpul zilei diferă de cea din timpul nopții

Temperatura ideală în timpul zilei este adesea considerată între 20°C și 22°C. Acest interval este suficient de confortabil pentru majoritatea oamenilor. Însă, noaptea, pentru a avea un somn de calitate, specialiștii recomandă să reduci temperatura în cameră. O valoare între 15°C și 18°C este considerată potrivită pentru mulți oameni în timpul nopții.

De asemenea, pentru un confort sporit în locuință, asigură-te că există o ventilație adecvată pentru a preveni acumularea de umiditate și pentru a menține un aer proaspăt. Deschide ferestrele în mod regulat, utilizează ventilatoare sau un sistem de ventilație.

Menținerea nivelului adecvat de umiditate (între 30% și 50%) poate contribui la confortul termic. Prea multă umiditate poate crea un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului, în timp ce un nivel prea scăzut poate provoca uscăciune la nivelul căilor respiratorii.