Un echipaj de la Poliţia Locală a Primăriei Cluj-Napoca a încătuşat un şofer pe care l-a scos dintr-o maşină de teren oprită la semafor în centrul oraşului, după ce acesta a călcat cu roata un poliţist. Vehiculul a rămas abandonat în stradă, blocând traficul, transmite MEDIAFAX.

Un martor prezent în momentul în care şoferul a fost încătuşat a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul a avut loc în plină zi pe o stradă din centrul municipiului Cluj-Napoca, la un semafor.

Eram în jurul amiezii pe strada Regele Ferdinand când am auzit sirenele de la o maşină a Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca şi am observat că a oprit în stradă, în faţa unui troleibuz, lângă un autoturism de teren care aştepta la semaforul de la intersecţia cu Piaţa Mihai Viteazu.

Unul dintre cei doi poliţişti locali a coborât şi l-a scos din autoturism pe şofer, care a fost încătuşat, cu mâinile la spate. Apoi a fost urcat în maşina Poliţiei Locale şi dus la secţia de Poliţie Locală din zonă, iar autoturismul de teren a rămas abandonat la semafor şi a blocat traficul rutier”, a spus acesta.

Surse din Poliţia Locală Cluj-Napoca au declarat pentru MEDIAFAX că şoferul autoturismului de teren îşi parcase maşina ilegal pe trotuarul de pe strada Regele Ferdinand iar un echipaj de la Poliţia Locală a încercat să îl legitimeze.

Şoferul a refuzat să se legitimeze şi a demarat în trombă, acroşându-l uşor pe unul dintre poliţiştii locali, căruia i-a trecut cu roata peste picior. Fiind un echipaj cu maşină, l-au urmărit şi l-au ajuns din urmă la semafor, iar unul dintre poliţişti i-a solicitat să se legitimeze. Şoferul a refuzat din nou, moment în care a fost încătuşat şi dus la bază, la sediul Serviciului Rutier al Poliţiei Locale situat în apropiere”, au spus sursele citate.

Acestea au subliniat că autoturismul de teren a fost dus şi parcat de un poliţist local într-un loc unde era permis acest lucru. Şoferul a fost amendat pentru că a refuzat să se legitimeze şi pentru staţionare ilegală pe trotuar şi şi-a recunoscut vina.