Horaţiu este un blond blajin şi bine făcut fizic, originar din Câmpia Turzii, în vârstă de 36 de ani, care munceşte de ani de zile ca şofer în Spania. Acesta, ins plăcut la înfăţişare şi „bazat” din punct de vedere financiar, şi-a făcut prin reţelele de socializare şi o prietenă nouă, în persoana unei brunete focoase din Turda, astfel că la sosirea în ţară cei doi s-au întâlnit. S-au plăcut din prima clipă şi după o şedere la un restaurant din municipiu au urcat la domiciliul acesteia. Însă socotelile le-au fost stricate de fostul iubit al femeii de 41 de ani, militar profesionist, care a venit la ea acasă, tulburându-le apele şi l-a aşteptat apoi pe amorez în faţa blocului. Iar la plecarea acestuia, precipitată, l-a atacat pe noul venit, urmând între ei o bătaie ca-n filme!

“În timpul scandalului nici ea nu l-a lăsat s-o domine”!

Bărbatul povesteşte, uimit, pe coridoarele I.M.L.Cluj, că în viaţa lui nu a avut vreo ceartă sau pricină cu nimeni, darmite să mai încaseze şi o puzderie de pumni, aşa cum i s-a întâmplat sâmbăta trecută, la ora două dimineaţa, în faţa unui bloc din municipiul Turda! Mărturiseşte acesta, indignat, deschizându-şi telefonul şi arătându-mi o superbă brunetă, îmbrăcată extrem de sexi: “Am cunoscut-o pe femeia aceasta, pe Facebook, pe când mă aflam în Spania. Aşa că, sosit în vacanţă acasă, ne-am dat întâlnire şi am ieşit  împreună într-un local din oraş. La un moment dat, în timp ce ne aflam cu paharele de vin în faţă, i-a sunat insistent telefonul şi cel aflat la capătul firului a început s-o injure şi să o ameninţe cu moartea, cerându-i să-i spună unde se află. Aşa mi-a mărturisit femeia, stânjenită, că e vorba de fostul ei prieten, Călin, un cadru militar din zonă, în vârstă de 41 de ani, de care s-a despărţit cu ceva vreme în urmă. I-am luat atunci telefonul din mână şi am vorbit şi eu cu el, încercând să-l conving să se resemneze cu situaţia. Însă cuvintele mele, în loc să-l potolească l-au agitat şi mai tare”. Arată în continuare că şi-au terminat de băut vinul, după care femeia l-a invitat la ea acasă, unde a încercat să se cunoască mai bine cu ea. Însă nu trecuseră mai mult de cinci minute de la venirea lui şi cei doi s-au văzut din nou tulburaţi de către militar, care a apărut în carne și oase şi a început să bată cu pumnii în uşa apartamentului său de la etajul IV . Şi atât de tare o făcea încât risca, efectiv, să trezească din somn vecinii gazdei. “Ea a ieşit şi i-a deschis, la care el a început s-o injure, birjăreşte, în timp ce eu nefamiliarizat cu acest gen de lucruri m-am retras într-o cameră şi am aşteptat-o să termine discuţia. Dar, vă asigur, nici ea nu l-a lăsat să domine, i-a întors-o pe măsură, înjurându-l la rândul ei! Apoi, dezamăgit de incident, am mai rămas pentru câteva minute, după care am părăsit apartamentul femeii. Apoi am coborât, precaut, ştiind că individul – militar de profesie şi consumator fervent de droguri, după cum mi-a spus ea – este extrem de violent”. Însă, odată ajuns în faţa blocului, cele mai negre temeri ale lui s-au confirmat: “fostul” îl urmărea, nerăbdător, dintr-o maşină, arată Gazeta de Cluj.

Femeia: “Mai bine renunţă, pleci şi uiţi tot”!

Aşa că în timp ce aştepta sosirea taxiului, Horaţiu s-a trezit abordat de către militar. “A coborât din maşină, s-a apropiat de mine şi m-a întrebat dacă-s tipul cu care a vorbit la telefon în urmă cu câteva minute. Eu, ca să evit un conflict deschis, i-am spus că nu, la care individul a început să mă injure şi să-mi spună că mi-a recunoscut vocea şi nu pot să mă ascund. Apoi m-a atacat, cu pumnii. M-am apărat cum am putut şi am reuşit să-l imobilizez la pământ, fără să-l lovesc, doar atât cât să nu apuce să mă mai pocnească el. Dacă doream îl făceam praf, dar am evitat acest lucru, ca să nu-i dau prilej să-mi facă după aceea probleme. Iar el, văzând că-s mai puternic, a dispărut rapid de la faţa locului, nu înainte însă de a-i reţine numărul de înmatriculare al maşinii”, arată bărbatul.  În continuare, Horaţiu a chemat poliţia, care a sosit în scurt timp. Adaugă acesta: “Am fost legitimat de poliţişti, le-am povestit ce mi s-a întâmplat, după care am mers acasă şi mi-am schimbat hainele, iar în dimineaţa aceleiaşi zile m-am deplasat până la I.M.L. Cluj.  Însă acolo era închis, din păcate, aşa că am intrat la unitatea medicală învecinată, la U.P.U., unde am fost consultat şi îngrijit de către medicii de acolo. Între timp vânătăile pe care le aveam mi s-au mai estompat, dar din păcate capul mă doare în continuare serios, semn că trebuie să fac nişte prospecţiuni mai amănunţite, la Clinica de Neurologie. Însă necazul cel mai mare este acela că am pierdut avionul spre Barcelona şi, de asemenea, o săptămână de lucru, fapt care-mi aduce pierderi financiare serioase. Dar, nu-i nimic, mi-am angajat deja un avocat si o să-mi scot de la individ pârleala”! Horaţiu este potfit, curând, în cabinet. Se întoarce după o şedere de câteva minute cu un certificat medico-legal  în care i-au fost recomandate câteva zile de îngrijiri medicale. Explică el, împăturindu-şi cu grijă documentul: “Acum, problema e că o terorizează pe femeie, ca să nu fac plângere penală la adresa lui, iar ea îmi trimite mesaje mereu îndemnându-mă să renunţ la demersurile mele”. Îşi deschide din nou telefonul şi-mi arată următorul mesaj venit de la femeie: “Şi mie îmi face rău, mai bine renunţă, pleci şi uiţi tot. Te rog, fă asta pentru mine”! Izbucneşte, apoi, revoltat la culme: “Nu renunţ! Merg până-n pânzele albe împotriva lui, plus că m-am convins că nu e în regulă ceva nici cu ea! Habar n-am ce-i între ei, eu am văzut-o frumoasă, atractivă n-am ştiut ce se ascunde în spatele problemei. Între timp aceasta m-a tot sunat, de vreo cinci ori, dar dinadins nu i-am răspuns, ca să nu fiu cumva influenţat”! Apoi, după ce-şi ia rămas bun, părăseşte grăbit instituţia medicală clujeană.

A doua zi, marţi, 8 ianuarie îşi face apariţia la I.M.L.Cluj şi Călin, rivalul lui Horaţiu. Acesta, la rândul său prezintă o julitură în partea dreaptă a capului, mai exact în zona tâmplei. Însă, interpelat de către reporterul Gazeta de Cluj, pentru a-şi prezenta punctul de vedere, evită cu abilitate să facă acest lucru. Se mulţumeşte să-şi scoată şi el un certificat medico-legal, oripilându-i apoi pe medici prin purtarea lui: la ieşirea din cabinet, nemulţumit probabil de numărul zilelor de îngrijire consemnate în certificat trânteşte puternic uşa încăperii, de parcă ar fi vrut să o smulgă din ţâţâni. Practic, o nouă probă a comportamentului deviant al militarului profesionist, aducând astfel o notă de îndoială asupra controalelor psihologice efectuate în această “zonă” unde folosirea armamentului e la ordinea zilei, autorul acestor rânduri fiind convins că o manifestare cu urmări tragice e oricând posibilă şi în acest caz, precum în atâtea altele. Apoi, agil precum o felină acesta urcă, în fugă, spre ieşire, scările ce pornesc din faţa cabinetului de consultaţii.