Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai își dorește să devină prima facultate complet digitalizată din România, lansând luni, 24 iunie 2019, prima sală de seminar dotată cu tehnica necesară implementării proiectului. 

Sala a fost realizată printr-un parteneriat cu Sykes Enterprises Eastern Europe, care a finanțat dotarea acesteia cu sisteme informatice și de comunicare, precum și cu un mobilier nou, diferit de cele tipice sălilor de curs sau seminar.

Este un parteneriat care cu siguranță nu se va opri la această primă sală pe care am creat-o, întrucât am stabilit deja să dotăm în același sens și o sală mai mare, o sală de curs. Asemeni partenerilor noștri de la UBB, ne dorim ca studenții să aibă un contact permanent și cât mai actual și real cu evoluția tehnologică, întrucât suntem cât se poatre de conștienți că aceasta e singura noastră șansă de a avea absolvenți cu adevărat pregătiți pentru piața muncii, pentru ceea ce îi așteaptă după ce vor ieși din facultate.

E extrem de important ca studenții să beneficieze de o tehnică avansată, care să le permită să treacă de la învățarea clasică, pasivă sau parțial activă, la conectarea permanentă, în timp real, iar această sală permite tocmai acest lucru”, a afirmat Bogdan Surdea, managerul de țară al  Sykes Enterprises Eastern Europe. 

La rândul său, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), prof. univ. dr. Călin Hințea, a subliniat că proiectul de digitalizare se înscrie în direcția strategică a FSPAC privind adaptarea la cerințele pieței muncii, la implicarea activă în comunitate și la intensificarea parteneriatului real cu mediul de afaceri.

Suntem o facultate dinamică, o facultate deschisă spre tot ce înseamnă interesul real al studenților noștri și al comunității din care facem parte, iar acest lucru se vede în tot ceea ce facem. Parteneriatul cu Sykes Enterprises Eastern Europe este unul extrem de valoros nu doar prin sala pe care am inaugurat-o azi, ci mai ales prin faptul că deschide un drum, continuă, concretizează și duce la un alt nivel parteneriatul foarte dinamic pe care noi l-am avut și până acum cu mediul de afaceri, cu autoritățile publice, cu societatea civilă, un parteneriat care își arată rezultatele din ce în ce mai mult.

E un început extrem de important, iar noi vom merge mai departe pe drumul pe care l-am deschis acum cu Sykes Enterprises Eastern Europe, o companie care a răspuns imediat apelului nostru, arătând astfel că înțelege pe deplin importanța esențială a colaborării în formare noilor generații de specialiști”, a afirmat prof. univ.  dr. Călin Hințea, decanul FSPAC.

Investiția pentru realizarea primei săli digitalizate complet din cadrul FSPAC s-a ridicat la 20.000 de euro.

coral