Update: În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că minora a murit înecată într-o groapă săpată chiar de tatăl ei și care s-a umplut cu apa de ploaie.

„În data de 26 iunie a.c., în jurul orei 19.50, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că în curtea unui imobil din localitatea Finișel, comuna Săvădisla, o fetița s-ar fi înecat, fiind inconștientă.

La fața locului au fost dirijate de urgență echipaje medicale, precum și echipa operativă de polițiști, constatând că aspectele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o fetiță de 3 ani și 8 luni.

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că fetița ar fi căzut într-o groapă, săpată în vederea construirii unui depozit de alimente, în care s-a acumulat apă datorită precipitaților din ultima perioadă.

Aceasta a fost găsită de tatăl ei după aproximativ 5 minute, care a ridicat-o și a transportat-o în imobil, unde a început să-i aplice manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor medicale.

Echipajul de terapie intensivă mobilă a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, însă, din nefericire, s-a constatat decesul acesteia.

Polițiștii au demarat activități de cercetare în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de ucidere din culpă. „, arată IPJ Cluj.

Știre inițială: Dramă în localitatea clujeană Finișel, comuna Săvădisla, unde un copil în vârstă de doar trei ani s-a înecat cu un bol alimentar. La fața locului, două echipaje ale Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), inclusiv unul echipat cu terapie intensivă mobilă, au intervenit prompt pentru a aplica manevre de resuscitare.

Din păcate, viața micuțului nu a mai putut fi salvată, ISU Cluj constatând decesul acestuia.

Din păcate a fost declarat decesul minorului. Împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment vor fi cercetate de către organele abilitate. Echipajele noastre se întorc la bază”, arată ISU Cluj.