Rata infectărilor cu COVID-19 se apropie de 6 la mia de locuitori, astfel că scenariul roșu va fi prelungit în municipiu.

Scenariul roșu va rămâne valabil la Cluj-Napoca și în următoarele două săptămâni, după expirarea celor 14 zile, a spus marți prefectul Mircea Abrudean.

"Evident că măsurile se vor prelungi, pentru că nu intră în discuție altă variantă, suntem la 6 la mie pe ultimele 14 zile. Nu cred că cineva își imaginează că dacă am închis școlile la 3 la mie, le vom deschide la 6 la mie. Oricât ar fi de grav impactul asupra părinților, îl cunoaștem din toate punctele de vedere, e clar că-i afectează și învățământul online nu e la același nivel ca cel față în față, dar riscul de transmitere în Cluj-Napoca e foarte mare. Nu ne putem permite să deschidem școlile la această rată de incidență, oricât ne-am dori asta", a declarat prefectul Mircea Abrudean

Astfel, cel mai probabil, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va decide prelungirea, începând de joi, 5 noiembrie, pentru încă 14 zile a măsurilor restrictive în municipiu: şcoli, grădiniţe și localuri închise, obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise, interzicerea nunților, botezurilor și a altor evenimente private.

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL! RESTRICȚII în Cluj-Napoca și Florești! Masca obligatorie pe stradă

coral