Un clujean care a dorit să-și celebreze cei 50 de ani de căsnicie cu o diploma de aur a avut parte de o surpriză demnă de comedie neagră: a fost îndrumat să își depună cererea la compartimentul Decese al Serviciului de Stare Civilă. Evident, această situație l-a nemulțumit profund, fiind de părere că nu merită să fie trimis la ghișeul „Mă aflu pe lumea cealaltă”, câtă vreme încă respiră.

„Pe 20 mai, m-am dus la Primăria Cluj-Napoca pentru a depune cererea de Diplomă de aur. După ce m-au plimbat pe la Registratură, mi-au spus că dacă insist să depun cererea acolo, trebuie să scriu că nu mă plâng dacă ajunge în altă parte. Am ajuns la Starea Civilă, unde erau ghișee pentru Căsătorii, Nașteri, Decese și pentru cei veniți din străinătate. M-am dus la ghișeul Căsătorii, dar mi-au spus că trebuie să merg la Decese! E absurd să depun cererea la Decese, câtă vreme eu sunt viu și nevătămat. Aștept doar să îmi taie și pensia, din cauza vreunui funcționar care mă declară mort. De ce nu se poate depune la Căsătorii, de exemplu? Este o bătaie de joc la adresa oamenilor în vârstă. Mi-au cerut acte care nu erau menționate în cerere. Oare cei care lucrează acolo știu ce fac?”, a exclamat revoltat clujeanul.

Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca oferă anual un premiu de 1.000 lei și o diplomă de fidelitate cuplurilor clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, arată Ziar de Cluj.

UPDATE: Primăria Cluj-Napoca a transmis clujeanului iritat că cererea sa poate fi înregistrată la orice ghișeu al Serviciului de Stare Civilă și că, pentru a accelera procesul, a fost redirecționat către un alt ghișeu. Deci, data viitoare, dacă doriți să celebrați 50 de ani de căsătorie, asigurați-vă că aveți certificatul de naștere la îndemână.