Școala și creșa de pe Bulevardul Cetatea Fetei vor fi inaugurate odată cu începerea noului an școlar, în 9 septembrie, însă cei care doresc pot vizita noile clădiri în 6 și 7 septembrie.

Școala are capacitatea de 900 de elevi și a fost prevăzută cu 24 săli de clase, câte 8 săli pe nivel cu o capacitate maximă de 30 de elevi și 6 săli pentru laboratoare, câte 2 pe fiecare nivel capacitatea fiecăruia fiind de câte 30 de elevi.

"S-a avut în vedere realizarea unei instituții de invățământ liceal cu regim de înălțime P+2E. Școala are capacitatea de 900 de elevi și a fost prevăzută cu 24 săli de clase, câte 8 săli pe nivel cu o capacitate maximă de 30 de elevi și 6 săli pentru laboratoare, câte 2 pe fiecare nivel capacitatea fiecăruia fiind de câte 30 de elevi”, arată primarul comunei, Horia Șulea.

Suprafață totală a terenului este de 10564 mp, suprafață construită este de 1485 mp, iar suprafață desfasurată este de 4455 mp. Școala va avea în dotare următoarele facilități : teren de tenis de câmp, teren de baschet, parcare, curte pentru recreere.

Școala va mai avea în dotare următoarele facilități : teren de tenis de câmp, teren de baschet, parcare, curte pentru recreere.

Valoarea totală a investiției este de 9.975.800 lei, suportată în întregime din banii de la bugetul local.

Creșa din Cetatea Fetei este amplasată lângă școală. Aceasta dispune de 100 de locuri pentru copii între 3 luni și 3 ani.

Obiectivul lucrării a fost realizarea unei creșe în localitatea Florești, în vederea instituționalizării copiilor cu vârste între 3 luni și 3 ani prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educare, recreere, socializare și dezvoltarea deprinderilor de viață. Programul creșei va fi de luni până vineri de la 06:00 la orele 18:00. Personalul creșei va fi format dintr-o echipă multidisciplinară, cu persoane calificate ce manifestă atenție și răbdare deosebită pentru educarea și îngrijirea copiilor și sprijin pentru părinții acestora”, a adăugat Horia Șulea. 

 Creșa va mai avea în dotare următoarele facilități : bucătarie cu biberonerie, depozit alimente, oficiu curățenie, vestiare filtru, spălătorie, vestiar cu duș și grup sanitar pentru personal întreținere, spațiu de joacă în aer liber.

Valoarea totală a investiției este de 3.080.641 lei, din care 2.573.595 lei – finanțare eligibilă A.F.I.R. și 507.045 de lei – finanțare de la buget local.