Unitățile de învățământ din Aghireșu trec la scenariul verde; cele din comuna Mintiu Gherlii trec la scenariul roșu.

coral

Începând de maine, 22 septembrie patru școli gimnaziale și două grădinițe din Aghireșu trec de la scenariul trei la scenariul unu. Iar trei școli și o grădiniță trec de la scenariul verde la cel roșu, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgențe din Cluj

Toți elevii și toți preșcolarii din Comuna Aghireșu vor merge fizic la unitatea de învățământ, atâta timp cât au trecut pe scenariul verde. Va exista un schimb și un orar decalat de începerea cursurilor.

Școala Gimnazială Aghireșu – Fabrici,  din Comuna Aghireșu
Școala Gimnazială Aghireșu, Comuna Aghireșu
Școala Primară Băgara, Comuna Aghireșu
Școala Primară Macău, Comuna Aghireșu
Școala Postliceală "Louis Pasteur" Dej
Grădinița Cu Program Normal Leghia, Comuna Aghireșu
Grădinița Cu Program Normal Ticu-Colonie, Comuna Aghireșu

Începând de maine, 22 septembrie pautru unități de învățământ din Comuna Mintiu Gherlii trec la scenariul roșu, prin urmare elevii își vor desfășura activitatea online. Va exista un schimb, iar orarul nu va fi decalat.

Școala Gimnazială „Mintiu Gherlii”, Comuna Mintiu Gherlii
Grădinița Cu Program Normal „Bunești Cătun”, Comuna Mintiu Gherlii
Școala Primară Bunești Sat, Comuna Mintiu Gherlii
Școala Primară „Nima Sat”, Comuna Mintiu Gherlii

Și  Grădinița Cu Program Prelungit „Prichindelul Isteț"  din Turda trece de la scenariul hibrid la scenariul verde, iar copii vor merge fizic la școală. Vor exista două schimburi și un orar decalat de începere a cursurilor.

De asemenea, Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Dej va trece la sceanriul roșu, elevii vor face exclusiv online cursurile. Va fi un schimb, dar nu va exista un orar decalat.

Scenariile de funcționare ale unităților de învățământ preuniversitar se vor actualiza în funcție de situația epidemiologică de la nivelul unităților administrativ-teritoriale de pe raza cărora aparțin, respectiv de numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la numărul de locuitori, conform prevederilor legale în vigoare.