55 de polițiști rutieri și 34 de ordine publică din trei județe au organizat o acțiune în trafic la Cluj menită să-i disciplineze pe șoferi.

Acțiunea s-a desfășurat pe toate segmentele de drum național și județean, în municipiile Cluj-Napoca, Turda, Câmpia-Turzii, Gherla, Dej și orașul Huedin, precum și în zonele rurale arondate.

Acțiunea a fost orgaizată de Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și Mureș, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Polițiștii au aplicat nu mai puțin de 465 de amenzi, au reținut în vederea suspendării 51 de permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

Din cele 51 de permise reținute, 22 au fost pentru nerespectarea vitezei legale.

De asemenea, 3 permise au fost reținute pentru neacordarea de prioritate pietonilor sau vehiculelor, 2 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar 24 pentru alte abateri.

Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii transmit următoarele recomandări:

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, dar și vitezei cu care rulează pe șosele, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune.

  coral