News Flash:

Atenție, clujeni! Se SCUMPEȘTE apa! Compania de Apă Someș anunță ajustarea prețurilor de la 1 iulie

7 Iunie 2021
806 Vizualizari | 0 Comentarii
se scumpeste apa la cluj

Compania de Apă Someș S.A. anunță că va ajusta prețul apei potabile, respectiv tarifului de canalizare-epurare, începând cu data 1 iulie 2021. Apa potabilă va fi mai scumpă la Cluj cu 9%.

Potrivit reprezentanților Companiei de Apă Someș, prețul apei potabile va fi de 4,09 lei pe metru cub, inclusiv TVA, o creștere de 9%.

De asemenea, tariful de canalizare-epurare va fi de la 1 iulie de 4,34 de lei pe metru cub, inclusiv TVA, ceea ce reprezintă tot o majorare de 9%.

„Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.”, au arătat reprezentanții companiei.

Pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 355 de milioane de euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

Reprezentanții companiei au mai precizat că noile prețuri au fost aprobate de către Autoritatea Națională de
Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, în mai 2021.

Noile prețuri/tarife se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 iulie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

somes preturi scumpire
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 22 queries | Mysql time :0.044729 (s)