Poti primi 9.000 de lei in contul personal, insa trebuie sa indeplinesti o anumita conditie. Nu pare ceva extrem de dificil, la o prima vedere, cu atat mai mult cu cat este vorba si despre mediul inconjurator. Insa doar o parte dintre bucureste pot beneficia de eco-vouchere.

Sunt oferite 5.000 de vouchere a cate 9.000 de RON celor care sunt posesori ai unor masini non-Euro, Euro 1 si Euro 2 care au domiciliul in zona centrala a Capitalei.

„Noi vouchere la Primaria Capitalei! 5.000 de vouchere a cate 9.000 de RON pentru posesorii de masini non-Euro, Euro 1, Euro 2 ce au domiciliul in zona centrala a orasului! Proiectul tocmai ce ne-a venit pe ordinea de zi suplimentara in Comisia de Ecologie si Protectia Mediului si va fi pe ordinea de zi a sedintei de maine a Consiliului General”, a postat consilierul general USR Alexandru Gadiuta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit informatiilor furnizate de a1.ro, respectivele eco-vouchere vor putea fi utilizate pentru achizitionarea de autoturisme noi cu norma de poluare care sa asigure un nivel redus de emisii – Euro 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomotie noi, non-diesel sau electrice. Dar pot fi achizitionate si obiecte electrocasnice cu clasa energetica superioara, respectiv aparate frigorifice, masini de spalat rufe/vase, uscator de rufe, aparate de aer conditionat, plite electrice, cuptoare electrice, aspiratoare – sau electronice – televizoare, DVD player, Blue-Ray player, statii de lucru, monitoare pentru statii de lucru, laptop, tablete, imprimante laser/inkjet.

Se doreste eliminarea autovehiculelor poluante

Prin acest Proiect de hotarare se aproba „Programul de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere” – etapa a II-a, care are ca scop imbunatatirea calitatii aerului in Municipiul Bucuresti, respectiv in Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA)”.

”Acordarea unui singur eco-voucher se va face – la cerere – in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat care are norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2. Pentru acordarea eco-voucherului vor avea prioritate persoanele cu domiciliul stabil in perimetrul ZACA ce detin in proprietate un autovehicul intens poluator inmatriculat si inregistrat la acelasi domiciliu cu cel al proprietarului”, prevede proiectul, potrivit Agerpres.

coral