Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că temperaturile scad în următoarele zile, iar precipitaţiile vor cuprinde toate regiunile. Vor fi temperaturi mai mari decât normalul perioadei în prima parte a intervalului, urmate de o răcire, pe alocuri accentuată.

Temperaturi cu plus noaptea, în Moldova

În Moldova, valorile termice vor scădea accentuat, de la o medie de 11…12 grade în prima zi a intervalului, la o medie de numai 5…6 grade în 18 noiembrie. Nopţile vor fi relativ calde, raportat la normalul termic al perioadei, cu o medie a acestora de 2…5 grade.

În ultima decadă a lunii noiembrie, media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4…6 grade, iar minimele vor fi în jur de 0 grade în intervalul 20 – 25 noiembrie şi de -3…-2 grade spre finalul lunii. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în 17 şi 18 noiembrie, cand aria acestora va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. În restul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după data de 21 noiembrie.

Frig în Transilvania

În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime în primele zile de prognoză va fi de 8…10 grade, iar minimele vor oscila între 1 şi 4 grade.

După 20 noiembrie, vremea se va răci, astfel, de la o medie a temperaturilor maxime de 7…9 grade, se va ajunge la 4 grade. Minimele vor fi preponderent negative, cu o medie de -5…-2 grade, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. Va ploua temporar în ziua de 17 noiembrie. În restul intervalului se întrevăd precipitaţii, cu o probabilitate în creştere, după data de 21 noiembrie.

Temperaturi scăzute în Maramureş după 26 noiembrie

Şi în Maramureş, în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 10…11 grade, iar a minimelor de 2…5 grade, caracterizînd o vreme uşor mai caldă pentru a doua decadă a lunii octombrie. După 20 noiembrie temperatura va fi în scădere, spre o medie a valorilor maxime de 4…5 grade. Minimele vor deveni treptat negative, cu o medie de -3…-1 grad, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. Se vor semnala ploi slabe în ziua de marţi (17 noiembrie). Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată şi perioada 21 – 24 noiembrie.

Maxime de 12 grade în Banat

În Banat, în primele zile ale intervalului valorile termice se vor situa în general peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul regiunii în jur de 12 grade şi minime de 4…6 grade.

După 20 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea la 6…8 grade, iar minimele vor fi uşor pozitive la început, apoi, în special în a doua săptămână, media va scădea la -1…0 grade. Vor fi ploi slabe în ziua de 17 noiembrie, iar cu o probabilitate mai mare şi în intervalul 21– 24 noiembrie.