La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin – Postul de Poliție Comunală Căpușu Mare au acționat în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră și prevenirii încălcării normelor de circulație pe drumurile publice.

Activitățile desfășurate de polițiști au vizat totodată prevenirea răspândirii virusului Covid-19, urmărindu-se respectarea noilor măsuri instituite.

Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.600 de lei. Dintre aceste, 9 au fost aplicate ca urmare a încălcării normelor prevăzute de OUG 195/2002 R.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea normelor de protecție prevăzute de Legea 55/2020, a regulilor privind perioadele de conducere, pauză şi odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, precum și pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice prevăzute de Legea 61/1991.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de către magistrații Judecătoriei Huedin.

Bărbatul are de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru 1 an, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Cel în cauză a fost predat reprezentanților Penitenciarului Gherla, în vederea executării pedepsei.

coral