Un câine adoptat de numai patru zile a fost împușcat de cineva în curtea unei cabane din Săcel, comuna Băișoara. 

”IMPUSCAT! Prima poza un câine fericit care aștepta o familie să-l iubească, și i-am găsit o familie bună, care din păcate a avut ceva oameni în zona care l-au împușcat CHIAR la ei în curte de multe ori… SPER SA FACA CEVA POLITIA”, se arată în tragicul anunț.

”Am sunat la 112 cand l-am gasit in curte, iar la fața locului au sosit de la criminalistică, de la arme si muniții, șeful de post din comuna respectiva, împreună cu medicul veterinar. Cainele a fost dus la USAMV CLUJ pentru autopsie și pentru a determina cu ce arma a fost împușcat si ce calibru.

Așteptăm rezultatul de la autopsie ca să putem formula plângere penală împotriva acestui criminal pe care nu îl pot numi altcumva. Nu stim cine a tras cu arma si cine are arma in sat. Așteptăm rezultatele anchetei”, a scris Sebi, proprietarul câinelui.

Se pare că Oscar a avea 12 plăgi împușcate.

„În urma sesizării pe care deținătorul animalului a efectuat-o prin SNUAU 112, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă în vederea efectuării cercetării la fața locului, iar ulterior cadavrul animalului a fost preluat în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții.

Au fost demarate cercetări de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

coral