O femeie a anunțat duminică cazul unui câine omorât de un localnic, la Țaga, informează GherlaInfo.

Enervat de câinele care i-ar fi luat papucii, bărbatul ar fi legat animalul cu sârmă de un copac și l-ar fi lovit până l-a lăsat fără suflare.

„Așa se face cu un biet animal care îți ia papuci din curte???? Cu un câine care se joacă?!! De ce nu i-ai dat o coajă de pâine, dacă o fost câinele străzii?? De ce??? I-ai dat în cap până o murit!!!!”, a scris femeia pe rețelele de socializare.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, persoana din imagini a fost identificată, stabilindu-se că este un bărbat de 46 de ani din comuna Țaga.

În cauză sunt derulate în continuare activități specifice în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Relatările de la fața locului indică faptul că  omul ar fi ascuns leșul câinelui și nu vrea să le spună polițiștilor unde este.

Câinele a fost găsit în cursul după-amiezii de duminică la ieșirea din localitatea Țaga, în zona denumită local „Mileu”.

coral