Circa 11 kilograme de substanţă verde oliv, despre care procurorii DIICOT cred că este psihoactivă, au fost confiscate în urma mai multor percheziţii în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

Procurorii DIICOT Bistriţa-Năsăud au făcut, miercuri, 12 percheziţii în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, la persoane suspectate de trafic de droguri şi operaţiuni cu substanţe psihoactive. 

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu luna octombrie 2021, mai multe persoane au constituit un grup infracţional care avea ca scop achiziţionarea, deţinerea şi comercializarea de droguri, precum şi de substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din judeţul Bistriţa-Năsăud şi Cluj", a informat DIICOT.  

Cu ocazia celor 12 percheziţii domiciliare efectuate în cursul acestei zile, au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor 19 colete cu o substanţă vegetală verde oliv (aproximativ 11 kilograme), o pungă cu o substanţa cristalină alb-gălbuie (aproximativ 300 de grame), 2 plicuri cu închizătoare conţinând o substanţă cristalină alb-gălbuie, un borcan cu urme de substanţă vegetală, susceptibile a avea efect psihoactiv, aproximativ 1.000 de plicuri din plastic cu ziplock nefolosite, un cântar de mare precizie, un pistol cu aer comprimat, 1.400 de lei şi mai multe telefoane mobile. Patru suspecţi au fost conduşi la audieri.  

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi luptătorilor de la Serviciile pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Maramureş şi Satu-Mare.  
 

coral