Catedrala Mitropolitană ”Adormirea Maicii Domnului” va fi marți seara, timp de două ore, iluminată în albastru-verzui. Momentul face parte din campania Organizației Mondiale a Sănătății de lansare a strategiei globale de eradicare a cancerului de col uterin.

Albastru-verzui culoarea conștientizării cancerului de col uterin.

La Cluj, evenimentul este organizat de Institutul Oncologic ”Ion Chiricuță”, unul dintre cele mai importante centre de îngrijirea pacienţilor bolnavi de cancer, de prevenţie şi cercetare în domeniul cancerului, în parteneriat cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și cu o companie privată.

Organizația Mondială a Sănătății își propune ca până în anul 2030 în toate țările să se ajungă la o rată de vaccinare HPV de 90%, la 70% acoperire cu screening și la o rată de 90% acces la tratament pentru pre-cancer și cancer de col uterin, inclusiv acces la îngrijiri paliative.

Catedrala Mitropolitană ”Adormirea Maicii Domnului” va rămâne iluminată între orele 19.00 și 21.00.

”Ne-am alăturat acțiunilor Organizației Mondiale a Sănătății și am ales  Catedrala Mitropolitană ”Adormirea Maicii Domnului” pentru a participa la evenimentul de marți pentru că suntem într-o strânsă colaborare cu așezămintele Bisericii în vederea sprijinului pe care aceasta îl acordă pacienților cu probleme oncologice, în special prin programele de îngrijire paliative”, a spus Patriciu Achimaș – Cadariu, director medical al Institutul Oncologic Profesor Doctor ”Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.