Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbuşit, miercuri dimineaţă, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează site-ul agenţiei Reuters, citând presa iraniană.

Un oficial al aeroportului Imam Khomeini anunţă cauza prăbuşirii avionului Boeing 737-800 Motorul aeronavei a fost cuprins de flăcări înainte de prăbuşire, la scurt timp după decolare de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.

Incendiul a izbucnit la motor în timp ce avionul se afla în zbor, a declarat Ali Khashani, un oficial al aeroportului, pentru presa locală. Defecţiunea motorului ar fi dus la prăbuşirea avionului între oraşele Sharhiar şi Parand.

Informaţia a fost confirmată şi de Qassem Biniaz, un purtător de cuvânt pentru Ministerul Drumurilor şi Transporturilor din Iran, transmite Time. De asemenea, Ambasada Ucrainei la Teheran a exclus posibilitatea unui atac terorist în cazul prăbuşirii avionului, scrie CNN.

coral