După ce Dan Petrescu a încheiat colaborarea cu CFR Cluj, au apărut deja câteva nume pentru înlocuirea tehnicianului care a adus ultimele trei titluri în Gruia. Unul dintre posibilii înlocuitori este Adrian Mutu, actualul selecționer al naționalei U21 a României.

CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu a PĂRĂSIT CFR Cluj. Cine îi va lua locul „Bursucului”?

Adrian Mutu e pe lista campioanei. Ce sumă trebuie să plătească CFR

Oficialii echipei campioanei au început deja căutările și discuțiile cu potențialii înlocuitori ai lui Dan Petrescu pe banca tehnică a grupării din Gruia. Adrian Mutu, Marius Șumudică, Edi Iordănescu sau Laurențiu Reghecampf sunt numele vehiculate pentru postul de antrenor. Despre prezența lui Adrian Mutu s-a vorbit intens în ultimele ore, însă lucrurile nu sunt așa de simple. Deși este favoritul patronului Neluțu Varga, instalarea „Briliantului” se poate lovi de opoziția altor persoane din club. În plus, selecționerului i s-a prelungit automat automat contractul cu Federația Română de Fotbal imediat după calificarea naționalei U21 la turneul final al Campionatului European U21 de anul viitor din Ungaria și Slovenia.

Asta aduce cu sine și o clauză de rezilire. În cazul în care o echipă l-ar vrea pe Adrian Mutu ca antrenor, trebuie plătită o clauză de reziliere de 50.000 de euro. Exact suma pe care ar fi primit-o și Adrian Mutu, în cazul în care ar fi fost dat afară. Cel mai probabil, clauza ar urma să fie plătită de CFR Cluj. Asta în condițiile în care suma nu pare, cel puțin la prima vedere, una imensă, iar salariul lui Adrian Mutu ar fi cu mult sub cel al lui Dan Petrescu. Ca o comparație, Dan Petrescu primea 400.000 de euro pe an și bonusuri care îi puteau aduce un venit total de 1,2 milioane de euro pe an. Asta în timp ce Adrian Mutu e recompensat de FRF cu 4.000 de euro, iar la CFR Cluj ar primi 20.000 de euro, informează Digi Sport.

coral