Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a confirmat, joi, implicarea agentului de Poliție Andrei Crișan, de la Secția 1 de Poliție Cluj-Napoca, în cadrul unui dosar de ultraj.

Inițial, din cercetările autorităților efectuate în aplicația Ecris Prosecutors 2007, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca nu s-a identificat niciun dosar în care agentul Andrei Crișan să fi fost cercetat sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de ultraj, potrivit autorităților. Ulterior, Gazeta de Cluj a înaintat o nouă solicitare către autorități, cu detaliile prezentate de către un cetățean, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a confirmat ultrajul comis de către agentul de poliție.

În evidența informatică a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a fost identificat dosarul penal 993/P/2016, din actele căruia rezultă:

„Persoana vătămată S.C. (Stângaciu) și suspectul A.C. (Andrei Crișan) erau, la data faptelor, polițiști angajați în cadrul IPJ Cluj.

În data de 30 iulie 2016, în jurul orei 04.20, cei doi agenți s-au întâlnit în Postul de Poliție Transportururi Feroviare din stația CFR Cluj-Napoca unde au avut o dispută verbală cauzată de comportamentul necolegial al lui A.C., iar în cadrul acestei dispute, A.C. l-a lovit pe S.C. cu pumnul în partea dreaptă a feței, lovitura producând o echimoză roșie.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus renunțarea la urmărire penală față de A.C. care a fost cercetat atât pentru săvârșirea infracțiunilor de „ultraj”, cât și pentru săvârșirea infracțiunii de „purtare abuzivă”.

Totodată, procurorul a dispus ca A.C. să ceară public scuze persoanei vătămate S.C. și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 30 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, în termen de 6 luni de la data primirii soluției.

Totodată, i-a atras atenția în scris că neîndeplinirea cu rea-credință a obligațiilor în termenul stabilit, conduce la revocarea ordonanței de renunțare la urmărire penală nemaifiind posibilă o nouă renunțare la urmărire în aceeași cauză.

Soluția procurorului a fost ulterior confirmată de Judeătoria Cluj-Napoca, iar A.C. a prezentat dovezile că a executat cele două obligații impuse de procuror”, se arată în soluția dosarului, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Autoritățile judiciare au mai subliniat că nu dețin alte informații în legătură cu această cauză.

SURSE: „Un om fără acțiune”

Noi detalii despre comportamentul agentului de Poliție Andrei Crișan, din cadrul Secției 1 de Poliție Cluj-Napoca, au fost dezvăluite de surse.

La serviciu, potrivit surselor Gazetei de Cluj, Andrei Crișan este un om fără acțiune, mai exact „cel mai LENEȘ lucrător al Secției 1 Poliție Cluj”.

„Despre comportamentul său aș avea multe de zis. Este flegmatic, nedemn pentru meseria de polițist”, spun sursele.

„Are un comportament violent cu colegii lui”, au mai declarat acestea.

Citește și Afacerile fantomă ale agentului de poliție Andrei Crișan și alte acuzații

coral