Sile Pușcaș se răzbună pe primar, după ce Emil Boc i-a stricat planurile cu un teren din Zorilor, pe care primăria l-a expropriat. Acolo era prevăzut un bloc, dar municipalitatea va amenaja un parc.

Prin avocatul Călin Stegăroiu, Sile Puşcaş solicită, printr-o plângere prealabilă înaintată Consiliului Local, revocarea donaţiei către municipalitate a terenului, acum drum, care trece prin faţa centrului comercial Platinia.

“Revocarea prevederilor art.1 alin.4 privitoare la insituirea unei obligaţii de amenajare a drumului în sarcina beneficiarilor PUZ şi cedarea cu titlu gratuit către municipiul Cluj-Napoca a terenului şi a investiţiilor realizate. Se mai solicită revocarea în parte a prevederilor HCL 244/2015 privitoare la amenajarea drumului şi a încheierea în formă autentică a contractului de donaţie a imobilului amenajat şi predarea drumului către UAT Municipiul Cluj-Napoca”, se arată în documentele publicate de primărie, potrivit Ziua de Cluj.

În luna iulie 2019, primarul Emil Boc anunța că Primăria va face trei parcuri publice noi în oraș, în Bună Ziua, în Zorilor, dar și Parcul Est, în zona lacurilor din Gheorgheni. Locurile de amplasare au fost alese în urma unui studiu de oportunitate realizat de firma Conpac Arhitect. Două dintre locațiile anunțate erau însă în proprietate privată, iar proprietarii terenurilor ameninţau că vor da primăria în judecată. Astfel, pe lângă Florisal SA, care riscă să rămână fără cei 12.000 de metri pătrați din Zorilor, și Compexit Trading, unde acționar este senatorul Marius Nicoară, riscă să rămână fără peste 4.000 mp de teren afectat de viitorul parc propus pentru zona Bună Ziua. Proprietarii terenurilor au argumentat că locurile nu sunt potrivite pentru aceste investiții și că primăria va ajunge să plătească milioane de euro despăgubiri pentru acele terenuri.

Primarul Emil Boc a replicat atunci că: ”Știam că în momentul când ne propunem să construim spații verzi în oraș cineva va fi nemulțumit. Aceste terenuri au fost alese conform unei proceduri transparente, habar nu aveam cine sunt proprietarii. Paradoxal, la nivel personal vă cunosc pe toți și am tot respectul față de dumneavoastră. Practic acum ne contestați faptul că am fost prea transparenți, am făcut o procedură care să ne ajute să identificăm o locație, așa cum facem și în alte locuri în oraș, în Bună Ziua, pe Mărginașă. Poate că și eu ca și proprietar aș fi la fel, aș spune de ce eu. Pentru că o expertiză independentă ne-a spus că acolo este locația potrivită pentru un parc în Bună Ziua, după cum ne-a identificat o locație pentru un parc și în Zorilor și Europa, cu un alt scandal probabil. Locația e vizavi de Spitalul de Recuperare. Îi cunosc și pe acei proprietari, (n.r. firma lui Sile Pușcaș), îi respect, au făcut Platinia, au realizat niște lucruri fantastice în oraș, pot să beau o cafea cu domniile lor, dar noi avem obligația să asigurăm prevalența interesului public în raport cu interesul privat”.

Între timp, problema parcului a fost soluţionată în instanţă şi a fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor. Valoarea contractului este de 7.086.349 lei.

coral