Sergent major Mihuț Cristina din Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca va încadra începând cu această lună o funcție de personal medical militar, specialitatea sanitar, în facilitățile medicale ale Resolute Support Mision (RSM) din Teatrul de Operații Afganistan.

Având atestate de competență în TCCC (Tactical Combat Casualty Care), ACLS (Advanced Cardiac Life Support), subofițerul va acorda asistență medicală în cadrul Spitalului ROLE 2 din Kabul.

Pentru rezultatele deosebite obținute pe parcursul carierei, în anul 2019 a primit „Emblema de Onoare a Armatei României”

Despre experiența profesională din misiune a declarat că „este ceva care trebuie trăit măcar o dată în viață și ceea ce se învață acolo ne definește practic și ne particularizează în cadrul corpului sanitar din România”.

„În acest context în care ne aflăm azi, doresc să transmit un mesaj de încurajare personalului medical din toate unitățile sanitare și să vă asigur de faptul că prin seriozitate, profesionalism și prin respectarea cu strictețe a regulilor impuse de această situație, cu siguranță vom reuși să trecem cu bine peste aceste momente”.

coral