Castelul Bánffy din Bonțida împlinește 20 de ani de la începerea lucrărilor de restaurare pe 20 septembrie 2020. Cu această ocazie, Fundația Transilvania Trust organizează Ziua Porților Deschise la Castel.

Astfel, la castel se vor desfășura numeroase activități, printre care și spectacole de teatru de păpuși. Va avea loc și o lansare de carte despre trecutul, prezentul și viitorul Castelului Bánffy, și o expoziție despre ultimii 20 de ani din istoria Castelului și a procesului de restaurare.

Turiștilor le vor fi oferite vizite ghidate prin împrejurimile de poveste ale Castelului, atat în romană, cat și în maghiară. Programul la Ziua Porților Deschise va începe la ora 10:00 și se va încheia la 16:00.

Accesul la eveniment este gratuit, însă necesită înregistrare în prealabil, avand locuri limitate. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Programul la Ziua Porților Deschise la Castel
10.00 Vizită ghidată în limba maghiară – pornire de la poartă

11.00 Vizită ghidată în limba romană – pornire de la poartă

11.00 Spectacol de teatru de păpuși: Pulcinella și visul, spectacol nonverbal pentru copii, prezentat de Orsolya Gál – curte, cort

12.00 Vizită ghidată în limba romană – pornire de la poartă

13.00 Vizită ghidată în limba maghiară – pornire de la poartă

13.00 Spectacol de teatru de păpuși: Pulcinella și visul, spectacol nonverbal pentru copii, prezentat de Orsolya Gál – curte, cort

14.00 Lansarea cărții Castelul Bánffy din Bonțida: trecut, prezent și viitor – curte, cort

15.00 Vernisajul și vizita ghidată a expoziției 20 de ani de restaurare la castelul Bánffy din Bonțida – curte coral