Fostul senator UDMR Eckstein-Kovács Péter este supărat pentru că instituțiile din Cluj, sesizate de el, nu iau o simplă măsură pentru reducerea pericolului de infectare, într-un caz punctual. În curtea Colegiului Aslan se joacă fotbal pe bani.

Eckstein-Kovács Péter: „Autoritatea statului, banii și pandemia. Clujul e la 9 cazuri de covid la mia de locuitori. E stare de alertă în toată țara. Față de asta în curtea Colegiului Aslan, Cluj, str.Decebal nr.41 se joacă fotbal pe bani, pe un teren sintetic.

Cu înjurături, scuipături, cu mașini parcate neregulamentar, mă rog, cu tot tacâmul. Curtea colegiului momentan e șantier. De la ora 7 dimineața e zgomot până la 7 seara, când vin fotbaliștii.

Nu copii, majori cu mașini bengoase și cu bani. M-am adresat Primăriei Cluj și m-am interesat cine ia banii pentru folosirea terenului și cât, pt. că primăria e proprietara terenului. Răspuns ioc.

Mai apoi, am căutat Prefectura Cluj,mai întâi telefonic, apoi în scris, să-mi dea un răspuns dacă e legală treaba, în condițiile în care eu tre să pun mască și pe stradă, ca băieții de bani gata să creeze practic un focar în mijlocul orașului.După vreo 10 zile prefectura a trimis sesizarea anexată la o altă instituție, care de alte 10 zile nu răspunde.

Pot să iau în serios apelurile zilnice ale Președintelui Iohanni să mă spăl pe mâini și să stau acasă? Ori comunicatele de presă ale Prefecturii Cluj care spune câți jandarmi sunt pe străzi și amendează babe pt port de mască cu nasul neacoperit. Măcar știu cine-i de vină. PSD, care în Cluj n-au păpat puteri de multă vreme. Sau poate ungurii?”

coral