Cadrele medicale și cadrele didactice vor beneficia de 20% reducere la încălțămintea Clujana.

„Firma Clujana, care bănuiesc că la ora aceasta este cel mai vechi brand al Clujului și printre puținele care au mai rămas în Cluj, își dorește să fie alături de cei care au ridicat-o, adică de membrii comunității, și mai bine zis de cei care, în ultima perioadă, au fost alături de copiii noștri: Sindicatul Liber din Învățământul Preuniversitar, reprezentat de doamna președinte Lucia Cojocaru, profesorii care în perioada de stare de urgență au trecut prin momente dificile pentru a putea să îi educe pe copiii noștri și greul bănuiesc că abia acum începe. De asemenea, reprezentanții din sănătate, reprezentați aici de domnul președinte Ștefan Roman, cei care sunt în linia întâi în lupta cu coronavirus. Încercăm să dăm înapoi o părticică din ceea ce societatea ne-a dat nouă. Brandul Clujana din fericire încă subzistă, a fost în moarte clinică, a fost doi ani în insolvență și fără injecția de capital a Consiliului Județean Cluj, poate că întreprinderea noastră ar fi fost istorie”, a declarat directorul firmei Clujana, Călin Oancea.

Membii celor două sindicate vor primi 10.500 de vouchere promoționale pentru reducere în avloare de 20% din prețul oricărui produs din magazinele Clujana. Acestea pot fi folosite indiferent de valoarea cumpărăturilor, astfel că atât cadrele didactice și medicii, cât și familiile acestora pot beneficia de reducere.

„Nici noi nu am avut o perioadă prea grozavă în timpul stării de urgență, când fabrica a fost închisă și angajații trimiși în șomaj tehnic, dar asta nu înseamnă că nu putem să ne arătăm recunoștiința pentru cei care au fost și rămân alături de noi. Se vor împărți un număr de 10.500 de vouchere membrilor celor două sindicate, vouchere de 20 la sută discount la toate produsele Clujana aflate în cele două magazine ale noastre. 6.000 de vouchere vor ajunge la Sindicatul Liber din Învățământul Preunviersitar, iar 4.500 vor ajunge la Sindicatul Sanitas. Acestea au valabilitate de șapte luni, până la sfârșitul lunii martie. Sper ca demersul nostru să continue și după această dată”, a adăugat Oancea.

Lucia Cojocaru, președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, a declarat că, mai ales pentru angajații din învățământ din mediul rural, inițiativa ar putea fi un mare ajutor, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru familiile lor.

„Mulțumesc pentru această inițiativă, pentru această oportunitate de a încheia un protocol pentru membrii noștri de sindicat. Într-adevăr, este o facilitate pentru membrii noștrii de sindicat, mai ales pentru cei din mediul rural. Credem că sunt mulți care vor fi interesați de această oportunitate, de a face cumpărături pentru întreaga familie și a avea acest discount de 20 la sută. Noi încercăm prin toate mijloacele să venim în ajutorul colegilor noștri și cred că este o bună ocazie de a încheia acest protocol”, a declarat Lucia Cojocaru.

Și pentru anagajații din sănătate cu venituri modeste, vouchere de reducere vor fi de ajutor, a declarat Ștefan Roman, președintele Sindidcatului Sanitas Cluj.

„Pot să vă spun că această inițiativă efectiv o să îi ajute pe o parte din salariații din sistemul medical, care nu au salarii prea grozave, având în vedere că această lege a salarizării este discriminatorie pe undeva vizavi de unele categorii de personal, cărora acest discount de 20 la sută la achiziționarea de încălțăminte le va prinde foarte bine și îi va ajuta”, a afirmat Roman.

coral