Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, anunță inaugurarea Colțului maghiar în cadrul unei Săli multiculturale, care va funcționa la sediul central, Calea Dorobanților, nr. 104, etaj 3, vest.

coral

Sub egida Anului cărții, Biblioteca Județeană deschide o nouă secție pentru publicul clujean, o Sală multiculturală cu un fond de documente în limbile maghiară, franceză și poloneză.

Scopul inițiativei este de a mijloci cunoașterea celor trei culturi, de a stimula lectura și educația de calitate. 

Sala multiculturală, din care face parte Colțul maghiar va oferi servicii moderne de bibliotecă pentru toate categoriile de vârstă: împrumut de documente la domiciliu, consultarea acestora pe loc, prelungirea termenului de împrumut, rezervarea și reținerea de titluri, oferirea de informații, activități de loisir și de învățare pentru toate vârstele, acces gratuit la internet wirelles.

Inaugurarea Colțului maghiar va avea loc în data de 21 martie 2019, iar programul va cuprinde:

  • Ora 11: Spectacol de teatru de păpuși pentru copii în limba maghiară – Hänsel și Gretel, o colaborare cu Teatrul Puck;
  • Ora 13: Vizitarea miniexpoziției Etnografica realizată în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei;
  • Ora 18: Evenimentul festiv va avea loc în foaierul bibliotecii și va cuprinde un moment muzical realizat în colaborare cu Filarmonica Transilvania.

Ca bibliotecă a întregii comunități, Biblioteca Județeană Cluj face eforturi de a oferi, printr-o politică de dezvoltare a serviciilor echitabilă, acces la cultură tuturor membrilor acesteia, fără discriminare.