Colegiul Naţional „George Bariţiu”, înființat în 1919 ca primul liceu românesc de băieți din Cluj, aniversează în toamna aceasta 100 de ani de continuitate în tradiția educației Clujului milenar, integrată spaţiului multicultural european.

Organizatorii au deosebita plăcere să invite clujenii la festivitatea de celebrare a centenarului colegiului, care va avea loc vineri, 11 octombrie 2019 ora 10,00 în Sala mare a Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în prezența oficialităților Clujului și a barițiștilor de pretutindeni.

Evenimentul marchează recunoaşterea aspiraţiilor formulate sub semnul geniului lui George Bariţiu, împlinirea eforturilor și meritelor consacrate în educarea și pregătirea generațiilor de elevi pentru viaţă, formarea competenţelor necesare afirmării individuale și integrării socio-economice a acestora.

Manifestările de celebrare a centenarului vor continua în săptămâna 14-19 octombrie 2019 cu Săptămâna porților deschise la colegiu (str. Emil Isac, nr. 10, Cluj-Napoca), în care se va derula programul "Săptămâna altfel". 

coral