Procesul de reluare a zborurilor de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, continuă în luna august, prin decizia companiei aeriene Turkish Airlines de a relua zborurile sale regulate pe ruta Istanbul – Cluj-Napoca – Istanbul. Începând de astăzi, 16 august 2020, după o întrerupere de aproape 22 de săptămâni, determinată de împrejurările răspândirii pandemiei SARS CoV2 (Covid-19), zborurile spre capitala economică a Turciei vor fi reluate.  

coral

Primele zboruri ale companiei aeriene Turkish Airlines au debutat la 1 septembrie 2016, cu o frecvență de 4 zboruri / săptămână, iar ulterior, operatorul aerian a decis mărirea capacității de zbor de la 4 la 7 frecvențe/săptămână, ca urmare a potențialului ridicat al ariei de acoperire aferentă Aeroportului Internațional Cluj.  

Zborurile spre destinația Istanbul, vor fi operate în luna august cu o regularitate de 2 frecvențe/săptămână, urmând ca numărul de frecvențe să crească gradual în perioada următoare.  

Orarul zborurilor propuse de către compania aeriană este după cum urmează: 

De pe Aeroportul Istanbul sunt în prezent asigurate numeroase conexiuni, de care pasagerii pot beneficia, către destinații din Europa, America, Orientul Mijlociu și Asia.  

„Din 16 august, ne întoarcem încântați pe cerul Clujului. Ne bucurăm să le oferim pasagerilor noștri călătorii în siguranță, pentru un număr mai mare de zboruri interne și internaționale din Turcia. Obiectivul nostru este să respectăm toate normele de distanțare și igienă necesare pentru a le asigura pasagerilor noștri o călătorie sigură. Turkish Airlines asigură pasagerilor opțiuni de preschimbare a biletelor, pentru a putea face modificări în programul lor de călătorie. Mulțumim celor care aleg serviciile Turkish Airlines și le dorim călătorie plăcută!”, a declarat Alper Atalay, Manager vânzări la Turkish Airlines

„Reluarea zborurilor companiei aeriene Turkish Airlines, este un prilej de bucurie pentru Aeroportul Internaţional Cluj și un nou pas pentru reducerea impactului negativ asupra traficului aerian, resimțit ca urmare a pandemiei SARS CoV2 (Covid-19)”, a transmis Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

„Salutăm decizia companiei aeriene Turkish Airlines privind reluarea zborurilor pe ruta Cluj-Istanbul. Ne bucurăm de faptul că pasagerii aeroportului vor putea beneficia din nou, de multiplele posibilități de conexiune oferite de unul dintre cele mai mari hub-uri aviatice internaționale, respectiv Istanbul New Airport”, a precizat Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj,  David Ciceo.