Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul de participare pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de ”Modernizare și reabilitare drum județean DJ 107 M Luna de Sus – Băișoara – Buru – lim. Jud. Alba, km 0+000 – km 42+000”. Data limită de depunere a ofertelor este 30 martie 2021, ora 15:00.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe: „Beneficiind și de finanțare europeană, reabilitarea și modernizarea acestui drum județean  are o importanță stategică. DJ 107M asigură o legătură directă între drumurile naționale DN 1 (E60) și DN 75, care facilitează accesul spre municipiul Cluj-Napoca și spre județul Bihor (DN 1), respectiv spre județul Alba (DN 75). În plus, acesta traversează una dintre cele mai pitoreşti zone montane și turistice din judeţ”.

Durata contractului va fi de 18 luni de la data atribuirii. Acesta are o valoare estimată de 75.634.534 lei, cu TVA inclus, din care aprox. 25.000.000 de lei sunt asigurați din fonduri europene.

Consiliul Județean Cluj a scos la licitație serviciile de proiectare și execuție a acestor lucrări în contextul în care, în cursul anului 2019, contractul de execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare a acestui drum județean, încheiat cu Kiat Group Construct SRL, a fost reziliat din cauza nerespectării de către societate a clauzelor contractuale.

coral