București, 21 februarie 2019 – Asociația SAMAS lansează proiectul social ”Școala Mamei SAMAS” Cluj-Napoca, prin care părinți și viitori părinți beneficiază de cursuri gratuite de educație perinatală. Programul este realizat cu sprijinul Secom®, lider de autoritate în soluții de medicină integrativă, cu experiență de 15 ani în comercializarea și promovarea de produse naturale inovatoare pentru sănătate și frumusețe.

Evenimentul de lansare a proiectului Școala Mamei SAMAS Cluj-Napoca va avea loc pe 6 martie, de la ora 11, la Hotel Universitas, când se vor ține și primele cursuri. Părinți și viitori părinți din orașul Cluj-Napoca vor putea urma gratuit cursuri despre alăptare, naștere și îngrijirea bebelușului, susținute de Educatori Perinatali formați și certificați SAMAS, specializați în educația prenatală și postnatală, precum și în nutriția mamei și copilului.

"Școala Mamei SAMAS este un proiect de educație pentru sănătate dedicat perioadei perinatale: aplicarea recomandărilor de nutriție și de activitate fizică a mamei în timpul sarcinii, renunțarea, dacă e cazul, la adicțiile cu efect nociv (fumat, alcool, droguri), pregătirea fizică pentru naștere, alăptarea și diversificarea corectă completează supravegherea medicală, absolut obligatorie, și asigură premizele dezvoltării unui copil sănătos."  ꟷ  Dr. Marina Oțelea, Director Executiv al Asociației SAMAS.

Media naţională a ratei mortalităţii infantile a fost în 2017 de 7,2 la 1.000 de copii născuţi vii, de două ori mai mare decât rata medie a UE. Am decis să susținem deschiderea unei Școli SAMAS pentru că avem convingerea că un nivel mai ridicat de informare a părinților poate contribui la îmbunătățirea acestei statistici îngrijorătoare pentru viitorul României. Avem încredere că echipa SAMAS și educatorii perinatali implicați în program vor împărtăși bune practici de îngrijire a sarcinii și a bebelușului către cât mai mulți părinți și viitori părinți. Fiecare viață este prețioasă și doar luând atitudine, prin inițiative mai mari sau mai mici, putem să aducem o schimbare în bine.“  ꟷ  Lucia Costea, Managing Partner Secom®.

Cursurile din cadrul programului Școala Mamei SAMAS Cluj-Napoca au o durată de 90 de minute și se vor desfășura pe perioada unui an, săptămânal, la Hotelul Universitas, prin parteneriatul cu Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – Universitatea Babeș-Bolyai. Cei dornici să participe pot afla detalii despre calendarul de cursuri și program de pe pagina de Facebook Școala Mamei SAMAS Cluj-Napoca și de pe site-ul www.asociatiasamas.ro.

Școala Mamei este proiectul social de educație pentru sănătate și prevenție, pe care Asociația SAMAS l-a inițiat în anul 2013, dezvoltându-l la nivel național.

Educatorii perinatali certificați SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate și sprijin pentru mame și sugari înainte de naștere și în primele 1.000 de zile, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult. Până în prezent, 18.704 părinți au participat la cursurile SAMAS în peste 20 de orașe din țară, dintre care 5.636 au fost educați prin proiectele sociale Școala Mamei SAMAS desfășurate în maternități din Drobeta-Turnu Severin, Medgidia, Iași, Roșiorii de Vede, Bacău, Șimleul Silvaniei.

Despre Asociația SAMAS

Asociația SAMAS este organizația nonprofit care a dezvoltat prima rețea națională de educatori perinatali (din rândul asistenților medicali și moașelor), specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și copilului. Obiectivele asociației pe termen lung sunt: creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată în timpul sarcinii, cât și postnatal.

Din 2013 și până la finalul anului 2018, Asociația SAMAS a format 803 Educatori Perinatali la nivel național. Peste 440.000 de mame, reprezentând 37% dintre femeile care au născut în perioada 2013-2018, au fost consiliate de Educatorii Perinatali SAMAS.

Asociația a fost înființată datorită extinderii și dezvoltării Programului SAMAS, inițiat de către Fundația Crucea Albă, Fundația Nutricia și Crucea Roșie – Filiala Sector 6 și susținut de Danone Ecosystem.

DESPRE Secom®

Secom® este compania românească lider de autoritate în soluții de medicină integrativă, care răspund nevoilor unui lifestyle sănătos al omului modern, și promotor al frumuseții prin produse naturale, cu ingrediente de înaltă calitate. Compania are experiență de 15 ani în importul, distribuția și comercializarea de suplimente alimentare, ceaiuri premium și cosmetice naturale.

Secom® a facut pionierat, fiind prima companie care a introdus în Romania multe dintre ingredientele “inovatoare” disponibile astăzi: ciuperci medicinale, colostru, glutation, 5-HTP, resveratrol, GABA, L-citrulina și prima gamă de suplimente special creată de medici pediatri pentru sănătatea copiilor – ChildLife® Essentials, dar și concepte precum cel de medicină integrativă sau extract standardizat.

Totodată, Secom® și-a asumat rolul de educator al industriei, îndreptându-și constant eforturile spre informarea și educarea consumatorului, pentru promovarea unei atitudini responsabile față de propriul organism și sustinerea unui stil de viață sănătos.

Portofoliul Secom® cuprinde 470 de produse din 3 categorii: suplimente alimentare naturale, ceaiuri premium, cosmetice naturale, realizate de producători de top din SUA. Produsele Secom®  sunt disponibile în peste 8000 de farmacii și magazine cu profil naturist la nivel național, precum și în magazinele companiei, din București, Brașlov, Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Ploiești, Sibiu, Timișoara, Oradea și Arad.

Pentru detalii: www.asociatiasamas.ro / 0786176949 /  programari@programsamas.ro