Diana Șoșoacă este revoltată de apropierea dintre AUR și USR-PLUS pentru moțiunea contra premierului României, Florin Cîțu. Totodată, senatoarea susține că Stelian Ion a făcut Dreptul de rușine și că scopul principal al desființării ar fi protejarea Codruței Kovesi.

Diana Șoșoacă, fost parlamentar AUR, în prezent senator independent, îi anunță pe cei de la USR-PLUS să o pună chiar pe ea în funcția de premier, dacă formațiunea politică vrea sprijinul ei pentru a-l suspenda pe Klaus Iohannis, președintele României. Aceasta susține că este capabilă să schimbe tot din Guvern, SIE și SRI.

“Au pierdut o funcţie şi bani. Ministerul Justiţiei e căpuşat de seriviciile secrete şi nu doar cele românşti. Avem injustiţie nu justiţie. Mă întreb de ce acum Cîţu nu mai e bun, când în urmă cu câteva luni era cel mai bun. Fac un apel la români. Să nu iasă în stradă românii pentru aceşti neomarxişti„, a spus Diana Șoșoacă.

„Stelian Ion a făcut avocatura de ruşine. Vor să scoată SIIJ ca să o acopere pe Codruţa Kovesi. Acum fac caz că scot un ministru. Nu i-am văzut pe reziști ieșind în stradă când românii erau obligați să se vaccineze. Dacă vor sprijinul meu vreau suspendarea lui Iohannis. Numiți-mă pe mine premier și schimbăm tot din Guvern și SIE, SRI”, a declarat Diana Șoșoacă la România TV.

Reacția lui George Simion, liderul AUR

Totodată, George Simion, co-președintele AUR, a precizat că toți parlamentarii, indiferent de unde provin, trebuie să înțeleagă că Florin Cîțu trebuie îndepărtat din funcția de premier.

“Oricine nu susţine acest demers înseamnă că se află în complicitate cu Palatul Cotroceni”, a declarat liderul AUR.

„Îl vom da jos, tot în Parlament”

La rândul lui, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, a declarat că a purtat deja o discuție cu reprezentanții AUR pentru a strânge semnăturile necesare moțiunii de cenzură contra premierului Florin Cîțu.

“Următorul pas este ședința de coaliție, apoi dacă Florin Cîțu se agață de scaunul de la Palatul Victoria așa cum l-am pus în Parlament, îl vom da jos, tot în Parlament”, a declarat Ionuț Moșteanu. coral