Podină Florin, tânărul care în 2016 candida, din partea PSD, la un loc în Parlamentul României, mai rămâne 30 de zile după gratii, dupa ce Curtea de Apel Cluj a respins contestația acestuia declarată împotriva încheierii Tribunalului Maramureș, care îi prelungea arestul preventiv.

Florin Podină a fost trimis în judecata în stare de detenție, alături de alții, pentru trafic internațional de droguri de mare risc, într-un dosar instrumentat de catre DIICOT la începutul acestui an.

Potrivit procurorilor, acesta a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (Cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy, ş.a.), pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare.

De asemenea, acesta s-ar fi ocupat și de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania.În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate.

DIICOT a mai reţinut faptul că suspectul administreaza o societate de transport marfă, deţinând mai multe camioane cu care presteaza servicii de transport şi un autovehicul cu care de asemenea efectuează transport de marfuri şi care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.

După ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile de pe raza municipiului Baia Mare, închiriate de către suspectul Podina Florin sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor.

 

Ziua politician, noaptea dealer de droguri

Activitatea lui Podina Florin nu se rezuma doar la politică, acesta fiind și un bun întreprinzator, ce-i drept aparent în domenii mai mult sau mai puțin legale.

Astfel, potrivit presei locale din Maramures, Acesta este de profesie inginer, ar deține o firmă de transport  și a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pe listele PSD Maramureș pentru un loc în Parlamentul României, în Camera Deputaților.

Potrivit  paginii de facebook a suspectului, în perioada campaniei electorale din 2016, acesta s-a pozat alături de nume importante de pe scena politică județeană dar și națională.