Doi clujeni au fost percheziționați de polițiștii clujeni pentru mai multe infracțiuni: furt în scop de folosință, fals informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

În noiembrie 2020, un bărbat din Cluj-Napoca, de 44 de ani, alături de o femeie de 40 de ani au furat cartela telefonică a unei femei, în timp ce se aflau în casa ei, sub pretextul prestării unor servicii de curățenie.

Ulterior, cei doi i-au furat femeii respective aproximativ 70.000 de lei:

„Ulterior, prin utilizarea datelor bancare și a codului de securitate obținut în mod ilicit, aceștia ar fi instalat o aplicație telefonică de internet banking, efectuând în mod fraudulos mai multe operațiuni de transfer de fonduri, precum și plăți neautorizate, pentru achiziționarea de bunuri și servicii, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de lei”, transmite IPJ Cluj.

Un alt bărbat din Cluj-Napoca, în vârstă de 48 de ani, care le-ar fi pus la dispoziție celor doi datele contului bancar propriu, pentru a transfera și retrafe mai multe surse de bani.

„În urma a trei percheziții efectuate, la data de 21 ianuarie a.c., la locuințele celor trei persoane, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri electronice, care ar fi fost achiziționate prin utilizarea datelor bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul acestei zile, față de cele două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor informatice a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, de către magistrații Tribunalului Cluj.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Cluj”, a tranmis IPJ Cluj.