Polițiștii au acționat, marți, la Cluj-Napoca, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție stabilite în vederea minimalizării riscului de infectare cu virusul Covid-19.

coral

Prima etapă de acțiune, desfășurată în intervalul orar 19.00 – 20.30, a urmărit verificarea măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19 în  sălile de fitness și terasele deschise publicului pe raza municipiului. Au fost legitimate aproximativ 50 de persoane și verificați 13 operatori economici.

Două dintre localurile verificate au fost anendate cu câte 10.000 de lei după ce s-a constatat că primeau clienți la interior.

"Astfel, cu ocazia controalelor efectuate, au fost identificați 2 operatori economici de pe raza municipiului Cluj-Napoca care nu respectau măsura suspendării activității (activități de tip bar) în spațiul închis, societățile deținătoare fiind sancționate fiecare cu amenda în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020", a transmis IPJ Cluj.

În cea de-a doua etapă, în intervalului orar 23.00 – 01.00, polițiștii au acționat sub forma filtrelor rutiere instituite pe principalele artere de drum, în vederea verificării modului de respectare a restricțiilor de circulație a persoanelor în afara locuințelor ori a gospodăriile în intervalul orar legal prevăzut.

Cu această ocazie, au fost verificate în trafic 61 de autovehicule și legitimate peste 95 de persoane. Totodată, au fost controlate 7 societăți comerciale privind respectarea programului de funcționare în contextul stării de alertă.

În total, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale.