Astăzi, 1 septembrie, elevii care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională au fost premiați de Primarul Clujului, Emil Boc, în cadrul unui eveniment festiv.

Elevii clujeni care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională, dar și cei care vor lua nota maximă la bacalaureat vor fi premiați și în acest an de primărie. Deocamdată nu a fost stabilit cuantumul premiilor, însă cel mai probabil se va menține la nivelul anilor trecuți, adică 1.000 de lei/elev.

„Clujul de nota 10! Ceea ce dumneavoastră ați reușit obținând nota 10 la Evaluarea Națională arată faptul că acest oraș este pe locul 1 datorită oamenilor pe care îi are, începând cu învățământul și continuând cu celelalte domenii. Pentru Primărie și Consiliul Local, educația din acest oraș este o prioritate de foarte mult timp, care s-a concretizat în ceea ce înseamnă susținerea infrastructurii ca dumneavoastră să aveți condiții să vă puteți exprima educațional”, a declarat Emil Boc.

Potrivit datelor oficiale, 15 elevi din județul Cluj, dintre care 13 elevi din municipiul Cluj-Napoca, au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională, iar județul Cluj se situează pe primul loc din țară privind numărul de note maxime obținute la examen. Clujul conduce în topul județelor, urmat de București cu 13 elevi, Timiș cu 8 elevi și Iași cu 7 elevi. De asemenea, județul Cluj a înregistrat cea mai mare promovabilitate, cu 88,6%, urmat de Brăila – 86,4%, București – 85,2% și Galați – 81,7%. Începând cu anul școlar următor care începe în septembrie, bursele școlare vor fi dublate. Bursele de performanță de la 150 de lei la 300 de lei pe lună, iar bursele de ajutor social de la 100 de lei la 200 de lei pe lună.