Emil Boc evită alegerile prezidențiale din 2024 și îl vede pe Florin Cîțu, principal candidat din partea PNL.

Primarul Clujului îl vede pe Florin Cîțu ca viitor candidat la alegerile prezidențiale, deși multă lume se așteaptă ca Emil Boc să candideze peste trei ani.

„Florin Cîțu e un posibil candidat la prezidențiale. (…) Eu apreciez că menținerea președintelui Orban pentru încă un mandat în fruntea PNL ne-ar conduce la opoziție în 2024. Adică la a fi partid de opoziție (n.r.- PNL) și nu partid de guvernare. Cu Florin Cîțu avem șansa continuării guvernării, pentru că avem ce să oferim românilor. Eu apreciez că domnia sa (n.r.- Ludovic Orban) și-a epuizat rezervorul politic de a duce PNL la nivelul următor. (…) Ultimele alegeri parlamentare ne-au arătat că mergem în jos”, a declarat Emil Boc la Digi24.

Emil Boc nu crede că poate obține postul de președinte al României și îl recomandă pe Florin Cîțu pentru această poziție.

„Cu Florin Cîțu avem această șansă. În 2024 nu ne vor vota doar cei din partid, ci ne vor vota românii. E firesc ca un președinte de partid să fie și candidat la alegeri. Acele alegeri vor seta România pentru 10 ani. Eu vorbesc de mine: am fost 7 ani președinte de partid, l-am dus la 33% în parteneriat cu Băsescu… Cred că nu pot reprezenta o locomotivă pentru PNL. Cred că e timpul pentru alți oameni să ducă ștafeta mai departe”, a mai spus primarul municipiului Cluj-Napoca.