Un bătrân a plecat din Dorohoi la Câmpia Turzii pentru a-și căuta fratele de care nu mai știa nimic de 6 ani. Bătrânul nu avea bani și telefon mobil, iar trei zile a umblat din sat în sat deși era obosit și nemâncat. În final, el a fost internat într-un spital și a fost ajutat de polițiști.

Bărbatul de 69 de ani a umblat prin ploaie și frig și a stat nemâncat timp de trei zile. Potrivit reprezentanților sindicatului Europol, bătrânul din Dorohoi a decis în urma unor certuri în familie să se refugieze în sânul familiei fratelui său, pe care nu-l mai văzuse și nu mai auzise nimic de el de peste 6 ani. Singura informație pe care o avea era că fratele său se află undeva într-un sat din împrejurimile orașului Câmpia Turzii.

„S-a urcat în tren, a ajuns la destinație și de aici a început calvarul pentru bătrânel. Nu avea telefon mobil, nu cunoștea pe nimeni, nu avea mâncare, ci doar dorința de a se reuni cu fratele său. A hoinărit 3 zile și 3 nopți prin împrejurimi, întrebând în stânga și în dreapta despre fratele său, însă nimeni nu îl cunoștea” au povestit sindicaliștii, pe Facebook.

Povestea i-a înduioșat pe polițiști

Bătrânul a fost găsit de o patrulă de poliție. Agenții i-au aflat povestea și au decis să-l ajute.

„Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate.

Imediat colegii și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului.

Chiar dacă la prima vedere nu părea o „chestiune de poliție”, colegii și-au dat seama că dacă nu îl vor ajuta exista riscul ca bătrânul slăbit și epuizat să își piardă viața. L-au condus la spital unde a primit îngrijiri medicale, dar suplimentar și-au anunțat toți colegii din împrejurimi în încercarea de a-i mobiliza să îi găsească fratele”, au relatat, pe Facebook, cei de la Europol.

Intervenția șefului de post din Frata

Un polițist din zonă a reușit să dea de urma fratelui.

„În cele din urmă, ajutorul a venit din partea șefului de post al comunei Frata, Dorel, polițist experimentat și care cunoaște bine populația din zona. A pus cap la cap informațiile oferite de bătrân și astfel a reușit să îi găsească fratele.

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au reușit să găsească familia căutată timp de 3 zile pe drumurile unor sate din județul Cluj de un bărbat în vârstă de 69 ani. După ce s-a stabilit că starea sa de sănătate îi permite să părăsească spitalul, polițiștii i-au dat vestea cea bună.

V-am găsit fratele! Vă ducem la el!. Bătrânul doar i-a privit și a început să lacrimeze. Erau lacrimi de fericire că după 6 ani, a reușit să dea de urma fratelui său”, au încheiat relatarea cei de la Europol.