UPDATE

Mai multe informații cu privire la incidentul din parcul Zorilor au ieșit la iveală. Tânăra Carola spune că adolescenta bătută ar fi zis minciuni, iar argumentele ne-au fost oferite de mătușa tinerei.

„Tânăra Sara, care locuiește în cartierul Gheorgheni, a venit însoțită de o prietenă de-a ei. Au consumat două, trei beri, a început să se dezbrace, și-a dat jos bluza și s-a urcat pe foișor și făcea ca Tanzania. Nepoata mea i-a spus să meargă la ea în cartier să facă spectacol. Ea a continuat să-și facă numărul și nepoata mea a împins-o să plece de lângă ei. Sara s-a întors și i-a dat un pumn în nas și în gură, după care s-au bătut. Un lucru e sigur: nepoata a venit plină de sânge, cu buza umflată, hainele rupte pline de sânge”, ne-a transmis mătușa tinerei.

Tânăra s-a prezentat la IML Cluj pentru a scoate certificat medico-legal.

Știrea inițială

Incident violent, luni după masă, într-un parc din cartierul clujean Zorilor! După ce a stat acolo cu nişte prieteni, la plecare, o adolescentă de 14 ani a fost atacată de-o necunoscută, majoră. Aceasta s-a tot plâns, minute în şir, unui  băiat aflat lângă ea, că nimeni nu-i  mai vinde droguri pentru că se află în vizorul poliţiei! Iar cuvintele pe care tânăra în sevraj le-a spus fetiţei, mai târziu, când a atacat-o, au fost că ea ar fi cauza despărţirii de băiatul respectiv! Asta după ce tânărul dăduse bir cu fugiţii, şocat de manifestările deplasate ale dependentei!

Sara, minora agresată, este însoţită marţi dimineaţă, la I.M.L. Cluj, de către mama ei şi nu ezită nicio clipă să-mi relateze păţania de pe urma căruia s-a prezentat destul de „şifonată” la instituţia medicală clujeană. Fetiţa în vârstă de 14 ani preia frâiele povestirii şi-şi începe, fără fasoane, istorisirea: „Ieri, pe la ora cinci după amiază, stăteam la poveşti, în parcul din cartier, cu mai mulţi copii de vârsta mea – de la bloc şi din vecini. Pe o bancă din spatele nostru se afla o tânără – pe care se vedea bine de tot că-i tulburată rău – despre care am aflat mai târziu că se numeşte Carola şi că are 19 ani. Îi povestea unui băiat, aflat lângă ea, că este pe cale de-a fi arestată de către poliţie, pentru consum de droguri, şi acum niciunul dintre dealerii de droguri din Cluj nu mai vrea s-o servească… Cred că fata era, realmente, în sevraj, din pricina lipsei de droguri. Noi ascultam vorbele ei, crucindu-ne, iar ea, la un moment dat şi-a fixat privirile, taman pe mine, din întreg grupul de paisprezece copii.  Mi-a zis, scurt, că nu-i place cum arăt.

Apoi, după circa o jumătate de oră, companionul ei s-a ridicat de pe bancă, iar ea l-a urmat. Şi, ceva mai târziu, după ce mi-am terminat discuţiile cu prietenii mei, am dat să pornesc şi eu spre casă. Dar, la ieşirea din parc m-am trezit cu ea, faţă-n faţă. Era congestionată! Mi-a reproşat că iubitul tocmai a părăsit-o, şi numai din cauza mea! Asta – vă rog să mă credeţi! – era prima oară când i-am văzut pe cei doi, în întreaga mea viaţă de până acum!” Adolescenta se opreşte pentru o clipă din povestit, trage puternic aer în plămâni, după care continuă:

„Şi, brusc, individa a sărit pe mine şi m-a luat la bătaie! Mi-a dat pumni în cap, m-a plesnit peste ochi, după care mi-a smuls şi o unghie, de la rădăcină, din carne. Iar eu, cum m-am mai dezmeticit puţin, i-am dat imediat înapoi, fiindcă nu puteam rămâne inertă! Şi mi-am scos telefonul, ca să sun la poliţie. Între timp aceasta se depărtase. Dar n-am apucat să-i anunţ pe poliţişti unde să vină, deşi s-a făcut legătura, fiindcă a apărut din spatele meu şi a urmat a doua repriză de bătaie.

Tocmai îmi scăpasem telefonul iar eu încercam să mi-l iau de jos. Ne-au despărţit rapid nişte studenţi, aflaţi în parc şi ei, care, se pare că lucrau la un proiect.În tot acest timp Carola urla încontinuu să i se dea un cuţit, să mă omoare pe mine şi întreaga mea familie, fiindcă numai aşa se va simţi împlinită. Abia după a doua încăierare am reuşit să sun la poliţie. Poliţiştii au venit destul de repede, însă ea a fugit de la locul faptei, probabil din motivele pe care vi le-am spus mai înainte. Şi  acum am venit împreună cu mama, la I.M.L., ca să îmi scot certificat medico-legal şi să o reclamăm la poliţie!” Curând, adolescenta este poftită în cabinetul de consultaţii.

Se întoarce, după câteva minute, cu un certificat, în care legiştii i-au recomandat trei zile de îngrijiri medicale. Apoi,cele două îşi iau rămas bun de la subsemnatul şi părăsesc, grăbite, incinta…

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. O femeie cu probleme psihice își agresează vecinii, într-un bloc din Mănăștur!

coral