Cu ocazia aniversării a 65 de ani de existență a Școlii de Arte Cluj, prestigioasa instituţie de educație şi cultură, subordonată Consiliului Judeţean Cluj, pregăteşte o expoziţie retrospectivă de mari dimensiuni, ce urmează să cuprindă creaţii ale absolvenţilor Școlii de Arte Cluj din perioada 1954-2019.

Sunt invitați să expună câte o lucrare toți absolvenții secțiilor de ceramică, sculptură, decorațiuni interioare, design vestimentar, foto, grafică, pictură, care au absolvit Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” din Cluj-Napoca de-a lungul celor 65 de ani de existență.

Lucrările se aduc personal sau se expediază la adresa: Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda”, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, Cluj-Napoca, județul Cluj. Lucrările participante vor avea atașată pe verso o etichetă de cca. 10 X 10 cm (în cazul lucrărilor de ceramică, design vestimentar etc. se admit alte formate plasate în locuri care nu afectează aspectul lucrării) pe care se va scrie vizibil titlul lucrării, autorul, numărul de telefon, adresa, adresa de e-mail, cât și numele coordonatorului de curs, anul absolvirii Școlii de Arte.

Data limită de expediere – primire a lucrărilor: 31 ianuarie 2020. VERNISAJ – 6 februarie 2020, ora 17.00, Sala ,,Șantier”.

„Aceasta este prima ocazie când Şcoala de Arte Cluj-Napoca îşi deschide porţile foştilor cursanţi ai secţiilor de Arte Vizuale, pentru a-şi expune creaţiile şi a se reîntoarce cu drag la Şcoala de Arte, indiferent de anul în care au absolvit-o. Realizăm acest proiect deoarece, din nou pentru prima dată, în cei 65 de ani ai existenţei sale, avem la dispoziţie spaţii suficiente şi bine dotate pentru a organiza o retrospectivă artistică de asemenea amploare ”, a declarat domnul Vasile Corpodean, managerul Şcolii de Arte Cluj-Napoca.