În startul campionatului, casele de pariuri o dau pe Farul ca fiind a 5-a favorită la câștigarea titlului în sezonul 2021/22 de Liga 1, deși numai CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova par a fi echipele cu șanse reale la titlu în actuala campanie. Iată care sunt cotele oferite pentru diverse pronosticuri ante-post legate de echipa antrenată de Gheorghe Hagi:

<!–[if gte vml 1]>

<![endif]–>

·       Farul să câștige Liga 1 @ 25.00

·       Farul să încheie sezonul (incl. play-off) pe unul dintre primele 4 locuri @ 2.50

·       Farul să intre în play-off (să se claseze în primele 6 locuri la finalul sezonului regulat) @ 1.85

·       Farul să între în play-out (să se claseze în ultimele 10 locuri la finalul sezonului regulat) @ 1.85

·       Farul să retrogradeze direct (termină pe unul dintre ultimele 2 locuri) @ 40.00

·       Farul să câștige Cupa României @ 25.00

Faptul că specialiștii estimează că sunt șanse 50-50 ca Farul să prindă play-off-ul în acest sezon reprezintă un mare plus de încredere pentru echipă. Microbiștii care-și deschid cont nou la Get'sBet pot activa un bonus de bun venit special cu pariu gratis, pentru a începe sezonul cu o șansă în plus.

<!–[if gte vml 1]>

<![endif]–>

Fuziunea din FC Viitorul și Farul a reprezentat cea mai plăcută surpriză de care au avut parte constănțenii în această vară. În anul de după sărbătorirea centenarului, clubul are trei acționari: Gheorghe Hagi, Ciprian Marica și Zoltan Iasko.

Postul de președintele Farului este ocupat de Gheorghe Popescu, iar cel de vicepreședinte de Tiberiu Curt. Speranțele microbiștilor din Constanța au fost resuscitate însă, mai ales de anunțul revenirii lui Gheorghe Hagi pe banca tehnică, după ce tehnicianul a avut un an de pauză.

"Pentru mine este un moment extrem de emoționant. Într-o țară în care toată lumea se dezbină, iată că sunt și oameni care doresc să se unească. Cred că această fuziune între cele mai importante două branduri din sportul dobrogean este cea mai importantă mișcare sportivă din istorie.

Azi sunt aici în calitate de președinte al clubului Farul Constanța, iar acest eveniment pentru mine are o dublă însemnătate, o dată fuziunea acestor două branduri și doi întoarcerea pe banca tehnică a lui Gică Hagi. Echipa care ne va reprezenta în Liga I va fi Farul, apoi toate echipele de juniori se vor numi Farul. Separat va fi doar Academia Gheorghe Hagi, care se va ocupa de copiii între 8 și 18 ani. Iar toți jucătorii care fac parte din Academia Gheorghe Hagi sunt în pepiniera clubului Farul Constanța", a declarat Popescu la conferința în care s-a anunțat în mod oficial fuziunea Farul – Viitorul.

<!–[if gte vml 1]>

<![endif]–>

Campania de transferuri a Farului încă nu este finalizată. Vânzarea portarului Valentin Cojocaru la Dnipro ar urma să fie făcută uitată de aducerea tânărului Mihai Aioani, (21 de ani), de la Chindia Târgoviște, fotbalist în care Hagi a spus că își pune mari speranțe și că îl vede să ajungă la echipa națională în următorii doi ani. Farul i-a mai transferat în această vară pe Ionuț Larie, Adrian Petre, Romario Pires și Florin Purece. Pe lângă asta, Bradley De Nooijer (23 de ani), fundașul olandez plecat de la Farul Constanța la Vorskla Poltava, sub formă de împrumut, a revenit la Constanța.

Fostul internațional Ilie Dumitrescu este convins că Farul va fi una dintre forțele din Liga 1, în noul format: "Va fi o echipă puternică, e un proiect serios, sunt convins că vor veni și parteneri lângă acest business. Ăsta e următorul nivel la care tinde clubul. Hagi vrea să facă performanță la Farul, e clar.

Echipa va avea toate condițiile, infrastructură, se va antrena în baza de la Ovidiu, va juca pe noul stadion care se va construi în Constanța. Sunt premise bune", a spus Ilie Dumitrescu în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Farul a primit un vot de încredere și din partea lui Ion Marin, fostului antrenor al clubului de pe vremea când echipa era finanțată de Gheorghe Bosânceanu. ”Am încredere în acest proiect, dacă Gică va fi ajutat. El vrea să facă din Farul un club de cupe europene. Are nevoie de jucători, dar și de investiții. Ca și pe vremea domnului Bosânceanu. Cunosc bine situația de acolo din oraș.

Păi, numai Portul, dacă vrea să ajute, ar transforma Farul în cea mai bogată echipă din România”, a declarat Ion Marin pentru Digi. coral