Zeci de oameni s-au așezat în lanț în fața librăriei Cărturești din Iulius Mall, în cadrul unui flashmob caritabil organizat de Asociația Femeilor de Afaceri din Cluj, pentru a încuraja cât mai mulți oameni să  doneze cărți mini-bibliotecilor din spitalele clujene.

Mobilizarea a avut loc joi după-amiază, în cadrul campaniei "Dai carte, ai parte de zâmbet", care face parte din proiectul "Mini-biblioteci pentru sănătate".

Mini-biblioteci pentru sănătate” este un proiect inițiat în anul 2011, care dotează spitalele din orașul Cluj cu biblioteci, cu cărți atât pentru adulți, cât și pentru copii, ca să facă mai ușoară șederea în spital și să aducă un zâmbet într-o perioadă mai tristă a vieții”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj.

În nouă ani, mini-bibliotecile au ajuns în 13 spitale din Cluj-Napoca, aducând bucurie și speranță în rândul atât adulților, cât și copiilor internați.

Avem 40 de biblioteci în Cluj în acest moment. 30 sunt în spitale de adulți, iar 10 sunt în cele trei clinici de pediatrie din Cluj, în total sunt 13 locații. Vom continua proiectul acesta pentru că exact dumneavoastră ne confirmați că trebuie dus mai departe”, a spus Doina Olteanu, coordonatorul proiectului.

Cei interesați se pot implica în proiectul „Mini-biblioteci pentru sănătate” prin donarea de cărți sau de vouchere valorice, în orice librărie Cărturești din Cluj-Napoca, la urnele personalizate cu mesajul „Dai carte, ai parte de zâmbet”.

coral