Începe trasarea marcajelor în Piața Lucian Blaga din Cluj-Napoca și în zonele adiacente acesteia.

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că, în cadrul proiectului „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană: reabilitare și extindere zona pietonală piața Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac și amenajare piste de biciclete”, lucrările de aplicare a marcajelor rutiere se execută pe timpul zilei, având în vedere condițiile meteo care nu permit aplicarea acestor marcaje pe timpul nopții, din cauza temperaturilor negative.

Astfel, începând de miercuri, 25 noiembrie 2020 se vor realiza marcaje la trecerile de pietoni de pe strada Clinicilor și Victor Babeș la intersecția cu Piața Lucian Blaga, respectiv a trecerii de pietoni de la intrarea spre parkingul de la Primărie.

Pentru aplicarea marcajelor, în 2 etape, se va restricționa circulația autovehiculelor în sensul că de pe str. Clinicilor, respectiv str.Victor Babeș  spre Piața Lucian Blaga se va circula doar pe o bandă carosabilă.

Participanții la trafic sunt sfătuiți să evite zona și să circule pe traseele alternative recomandate.

Traseele alternative de tranzitare care pot fi utilizate sunt următoarele:

1. Calea Moților- str. G.Coșbuc- str. Card.Iuliu Hossu- str.G.Barițiu în loc de Calea Moților- str. Petru Maior-Piața Lucian Blaga- str. Napoca- Piața Unirii- str. Regele Ferdinand sau Calea Moților- str. Clinicilor- Piața Lucian Blaga

2. str. Memorandumului- str. Gh. Șincai – str. Republicii în loc de str. Memorandumului – Calea Moților- str. Petru Maior- Piața Lucian Blaga-str. Republicii

3. Piața Lucian Blaga- str. Republicii- str. Avram Iancu- str. Universității- Piața Unirii în loc de Piața Lucian Blaga- str. Napoca- Piața Unirii.