Polițistul George Rus, în vârstă de 27 de ani, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, este polițistul care a ajuns primul la accidentul de la Mihăiești, în urma căruia un preot și-a pierdut viața.

George s-a remarcat printr-un gest umanitar. El a ținut o umbrelă deasupra victimei încarcerate, pentru a o proteja de soarele arzător.

El a povestit pentru Ziarul Clujean scenele petrecute:

„Pe la ora 15:00 eram la Postul de Poliție din Sânpaul și audiam două persoane. Nici nu am început bine audierea că a intrat cineva în post și mi-a comunicat de producerea accidentului. În momentul acela le-am spus persoanelor respective că trebuie să întrerupem audierea și o să revenim asupra declarațiilor pe care trebuie să le dea. Am plecat cât mai repede la fața locului”, a declarat agentul.

„Imediat după ce am ieșit din post, după aproximativ 200 de metri de mers, m-au sunat colegii de la Baciu pentru a mă informa de producerea accidentului. Le-am comunicat că știu de producerea lui și mi-am continuat deplasarea. La locul accidentului am găsit autoturismul avariat din toate părțile, fiind pe axul drumului, și am mers să evaluez starea victimelor”, a mai spus George.

George Rus a explicat apoi de unde a reușit să facă rost de umbrela pe care a ținut-o deasupra capului femeii încarcerate, pentru a o proteja de soarele arzător, până când aceasta a fost preluată de elicopterul SMURD, potrivit Antena 3. 

”Fetița a fost poziționată de către martori în afara părții carosabile, întinsă, la aproximativ 5 metri de autovehiculul avariat și având mai multe persoane în jur. Aveau două umbrele pentru a o feri pe fetiță de soare. Le-am solicitat o umbrelă să o protejez pe femeie de soare. Soarele era extrem de puternic, eu efectiv simțeam că îmi ard picioarele”, a explicat acesta.

Gestul său a trecut neobservat de către cei de la fața locului, sau în presă, dar a reușit să demonstreze faptul că a fi în slujba semenilor înseamnă chiar și să le ții o umbrelă deasupra capului atunci când este nevoie.

George Rus nu consideră că el este eroul în această situație și spune că adevărații salvatori au fost martorii de la fața locului care au avut acele umbrele cu ei.

”Martorii și celelalte persoane de la fața locului, până la sosirea echipajelor, s-au ocupat de copilaș. Pot spune că martorii, ori cuplul acela care a scos fetița, ei sunt adevărații salvatori, până la sosirea echipajelor de prim ajutor”, a spus el. coral