GOTO Parking a încheiat un parteneriat cu Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT), urmând să susțină acțiunile care vor avea loc în 2022. Prima acțiune realizată în colaborare cu FICT a fost proiectul „GOTO Parking încurajează lectura”.  Șoferii care și-au parcat autoturismul în incinta GOTO Parking de la Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca au avut parte de o surpriză inedită la întoarcere: au găsit o carte cadou pe parbriz, pe care să o citească cu drag de sărbători. În total, 300 de cărți au fost lăsate pe mașini sau au fost înmânate celor care au ajuns în parcare marți, 21 decembrie 2021.

GOTO Parking este parcarea de aeroport care investește încontinuu timp și resurse pentru a susține  comunitatea clujeană, din care face parte, motiv pentru care reprezentanții parkingului au ales să colaboreze cu Festivalul Internațional de Carte Transilvania și să construiască împreună o nouă cultură a cărții, prin care îndeamnă oamenii să se bucure de lectură.

„Ne dorim să susținem proiectele clujene, așa că am decis să colaborăm cu Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) și să ajutăm la promovarea culturii scrise. Am avut o primă acțiune, iar șoferii care au staționat în GOTO Parking au primit câte o carte cadou. A fost ceva nou, ceva inedit, iar clienții noștri s-au bucurat de acest mic cadou simbolic. Când faci parte dintr-o comunitate, trebuie să te implici activ, fiindcă doar așa putem să creștem individual, ajutându-ne să creștem împreună. GOTO Parking dorește să fie mai mult decât o simplă parcare, dorește să fie un loc unde oamenii să găsească bucurie prin evenimente inedite, prin facilitățile oferite de digitalizare, prin confort”, a declarat Dan Danciu, directorul general GOTO Parking.

Prin intermediul acestui parteneriat, GOTO Parking și-a asumat misiunea de a susține FICT în demersurile sale de a promova cultura scrisă. Reprezentanții festivalului susțin că în curând vor lansa o serie de evenimente care au ca scop atragerea atenției asupra cărții, fără a se limita la evenimentul internațional pe care îl organizează în fiecare an.

„Dragostea pentru lectură poate să apară în cele mai neobișnuite locuri, chiar și în parcarea aeroportului din Cluj. Ne-am bucurat enorm când reprezentanții GOTO Parking au venit înspre noi și ne-au spus: vrem să ajutăm. Într-o comunitate, este bine să ne susținem unii pe alții. Lupta pentru promovarea lecturii nu este una ușoară. Am câștigat câte o bătălie cu fiecare ediție a FICT, dar noi vrem, în final, să câștigăm războiul. Vrem să nu ne rezumăm doar la festivalul propriu-zis, ci ne dorim ca pe parcursul unui an să realizăm diferite acțiuni prin care să atragem atenția iubitorilor de lectură și să promovăm cărtile, în general. Cred cu tărie că acest parteneriat cu GOTO Parking este un pas important în această direcție”, a spus Gabriel Bota, Directorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

De asemenea, tot din dorința de a susține comunitatea locală, cărțile au fost achiziționate de către GOTO Parking de la două edituri clujene, și anume Editura Școala Ardeleană și Editura Casa Cărții de Știință.

DESPRE GOTO Parking

GOTO Parking este cea mai modernă parcare de aeroport din România, situată în proximitatea Aeroportului Internațional „Avam Iancu” din Cluj-Napoca.

Parcarea beneficiază de sistemul LPR (License Plate Recognition, pentru identificarea numerelor de înmatriculare auto) și al parcării Equinsa, dar și de un sistem modern de plată prin intermediul aplicației yeParking și de posibilitatea de rezervare din timp a locului de parcare, pentru a evita timpii lungi de așteptare. Clienții GOTO Paking se pot bucura de marcaje care au rolul de a fluidiza traficul, de un sistem de iluminare modern, dar și de siguranță în interiorul parcării, deoarece obiectivul este supavegheat cu ajutorul unui sistem video.

Din 2019, de la preluarea parcării aeroportului din Cluj, repezentanții GOTO Parking au modernizat și adaptat acest obiectiv de interes dorințelor clienților, oferind servicii similare cu cele întâlnire pe orice aeroport european pentru a reduce stresul și imprevizibilitatea de a găsi un loc de parcare într-una dintre cele mai tranzitate zone din municipiul Cluj-Napoca.

DESPRE FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CARTE TRANSILVANIA

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) este un eveniment care a luat naștere în anul 2013 în inima municipiului Cluj-Napoca și care, de atunci, a evoluat încontinuu. An de an, FICT își propune, prin evenimentele sale, să atragă atenția tinerilor asupra necesității lecturii, să promoveze responsabilitatea socială și culturală, diversitatea, implicarea civică și susține cultura scrisă română și universală.

 

 

 

  coral