Peste 100 de pompieri români se află în misiune în Grecia, acolo unde încearcă să ajute la lichidarea incendiilor devastatoare. Elenii au rămas uimiţi de modul de lucru al românilor, iar pe un site grecesc chiar a apărut un articol elogios la adresa pompierilor noştri

Statul român a fost prompt și a sărit în ajutorul grecilor care se confruntă cu incendii devastatoare şi a trimis deja un echipaj de 108 pompieri militari (șase dintre ei sunt din Sălaj).

Este vorba de pompieri aleși special, toți au experiență pe toate domeniile de intervenție.

La nivelul IGSU a fost format astfel un modul specializat de sprijin pentru Grecia. Misiunea va dura 10 zile.

Grecii au rămas impresionaţi de modul în care lucrează pompierii români, iar într-un articol online, publicat pe site-ul fimes.gr, pompierii noştri au fost elogiaţi.

“Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă.

Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.

La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, se arată în articolul publicat pe site-ul din Grecia.