Polițiștii au destructurat o grupare infracţională specializată în furturi din locuinţe, 26 de persoane fiind reținute în urma unor percheziţii domiciliare, efectuate în mai multe judeţe din ţară, printre care și Cluj.

Poliţiştii din Constanţa, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au destructurat o grupare infracţională specializată în furturi din locuinţe. În urma a 43 de percheziţii domiciliare, efectuate pe raza mai multor judeţe din ţară, a fost documentată activitatea infracţională a 31 de bărbaţi.

"La data de 30 iunie 2019, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Constanţa şi Mureş, sprijiniţi de poliţişti din Cluj, Timiş, Alba şi Sibiu, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat percheziţiile, pe raza judeţelor Mureş (34), Cluj (2), Alba (3), Timiş (3) şi Sibiu (1), pentru destructurarea unui grup infracţional organizat. Din cercetări a reieşit faptul că persoanele bănuite ar fi comis furturi din locuinţe, cu modul de operare "chei potrivite – foiţă de aluminiu".

Persoanele în cauză ar fi comis 48 de furturi din locuinţe pe raza oraşelor: Constanţa, Cluj-Napoca, Mediaş, Deva, Sovata, Râmnicu-Vâlcea, Bicaz, Suceava, Piatra Neamţ, Drăgăşani, Gherla, Năsăud, Timişoara, Bistriţa, Braşov, Fălticeni, Borsec, Târgu Neamţ, Dej, Sighişoara, Baia-Mare, Slatina, Hunedoara, Roşia Montană, Iernut, Târnăveni şi Alba Iulia, respectiv în 15 judeţe: Constanţa, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Neamţ, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Timiş, Braşov, Harghita, Mureş, Maramureş, Olt, Alba", se arată în comunicatul IGPR.

În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri, printre care 7 autoturisme, bijuterii din aur, aproximativ 15.000 de euro, zeci de telefoane mobile şi cartele telefonice.

Ca urmare a administrării probatoriului, 26 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 58 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat.

Sursa: agerpres.ro

coral